Β όπως Βιταμίνη (part 2)

Οι Βιταμίνες είναι πολύτιμες για την οργανισμό μας, την υγεία μας και την ομορφιά μας. Σας έχω μιλήσει ήδη σε προηγούμενο άρθρο για κάποιες από αυτές οπότε σήμερα θα συνεχίσω με τις υπόλοιπες. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Βιταμίνη Ε όπως λέμε Επιδερμίδα. Η βιταμίνη Ε είναι πολύ βασική για το δέρμα μας, προστατεύει από τις ακτινοβολίες UV και δυναμώνει την αντίστασή του. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στη πρόληψη του Αλτσχάιμερ καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου όπως του προστάτη και της ουροδόχου κύστης. Βασική λοιπόν και αυτή και μπορούμε να τη βρούμε σε πληθώρα τροφών όπως σε ξηρούς καρπούς, λαχανικά και μοσχάρι, ενώ η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικές βλάβες, υπογονιμότητα αλλά και στην εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα μας καθώς είναι η βασική βιταμίνη για να δείχνει λαμπερό και φωτεινό.
Βιταμίνη Κ για την οστεοπόρωση αλλά και για τη πήξη του αίματος. Αποτελεί βασικό συστατικό για τη σωστή μυοσκελετική μας υγεία αλλά και τη καλή και σωστή πυκνότητα του αίματός μας. Έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει αιμοραγικές διαταραχές και ευαισθησία στα οστά η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στη γνωστή μας οστεοπόρωση. Τη βρίσκουμε στο κρέας, στο τυρί, τα αυτά αλλά και σε πληθώρα λαχανικών όπως το μαρούλι, το λάχανο, το μπρόκολο αλλά και το κουνουπίδι...

Βιταμίνη Β12: Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία η οποία προκαλεί κόπωση, αδυναμία και απώλεια όρεξης (και μη ξεγελιέστε με το τελευταίο. Θυμηθείτε το ρητό που λέει: "Η όρεξη είναι υγεία"), καθώς και προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών και των βρεφών. Τροφές που περιλαμβάνουν αυτή τη πολύτιμη βιταμίνη είναι τα ψάρια, το κρέας και στα γαλακτομικά προϊόντα.
 
Μη ξεχνάτε πως η επαρκής λήψη των βιταμινών είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργεία του οργανισμού μας. Φροντίστε να παίρνετε τις σωστές ποσότητες σύμφωνα με τις ανάγκες σας σε καθημερινή βάση μέσα από τη διατροφή σας. Και σε περίπτωση έλλειψης υπάρχουν στο εμπόριο πολλά συμπληρώματα. Μιλήστε με το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας ώστε να σας συμβουλέψει. Μη λαμβάνετε ποτέ σκευάσματα από μόνοι σας χωρίς τη γνώμη του ειδικού.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design