Ενυδάτωση κατά τη θεραπεία της ακμής.

Οι σωστές συνεργασίες δεν μπορούν παρά να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αρκεί ο καθένας να γνωρίζει που τελειώνουν τα δικά του "χωράφια". Στη διαδικτυακή μας παρέα λοιπόν σήμερα, έχουμε το Δερματολόγο Μιχάλη Τσανάκα, ο οποίος θα μας μιλήσει, για την εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, ταυτόχρονη εξειδικευμένη ενυδάτωση σε συνδυασμό με τη θεραπεία κατά της ακμής με ισχυρά σκευάσματα ισοτρετινοΐνης.
 
Η καλλυντική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής είναι σχεδόν πλέον το ίδιο σημαντική με την φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται από τους δερματολόγους. Ο λόγος είναι ότι οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να εφαρμόζεται για πάντα. Είτε λοιπόν θέλουμε να συντηρήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, είτε να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της συστηματικής αγωγής (κυρίως της ισοτρετινοΐνης), χρειάζεται η καθημερινή φροντίδα με προϊόντα σμηγματορύθμισης, ενυδάτωσης και καθαρισμού. Η αντιμετώπιση της ακμής δεν είναι απλή υπόθεση, είναι μια μάχη συνεχής με έναν ισχυρό αντίπαλο. Ο αντίπαλος αυτός δεν είναι μόνο το προπιονοβακτηρίδιο της ακμής αλλά η ίδια η λιπαρότητα του ακνεϊκού δέρματος που δημιουργεί τους φαγέσωρες και το έδαφος για μια πολυπαραγοντική πάθηση. Ωστόσο η χρήση της ισοτρετινοΐνης έχει κάνει πραγματικά θαύματα σε περιστατικά που χωρίς αυτήν θα είχαν να αντιμετωπίσουν μια ζωή με πρόσωπα πραγματικά δυσμορφικά με πλήθος ουλών, συριγγίων και χηλοειδών, εξαιρετικά δύσκολων στην αντιμετώπισή τους όταν εγκατασταθούν.
Η δράση της έγκειται ουσιαστικά στη μείωση της σμηγματόρροιας και της ανάπτυξης έμμεσα τόσο των φαγεσώρων όσο και των φλεγμονών από το P. acnes. Εκεί όμως που σταματά η λιπαρότητα αρχίζει....η ξηρότητα. Η ξηρότητα μπορεί να λάβει βασανιστικές διατάσεις και να επηρεάσει τα χείλη, τα μάτια και το πρόσωπο σε σημείο πρωτόγνωρο για το άτομο που έχει συνηθίσει να ζει με το λιπαρό του δέρμα. Η ενυδάτωση πρέπει να λάβει πρωταγωνιστική θέση στην καθημερινότητα των ατόμων που λαμβάνουν ισοτρετινοΐνη και γι'αυτό υπάρχουν πλέον εξειδικευμένα προϊόντα. Η αγωγή δεν πρέπει να μόνο να ενυδατώνει τα "διψασμένα" κύτταρα αλλά θα πρέπει να έχει και μια καταπραϋντική δράση για το ερεθισμένο δέρμα, καθώς η "ξήρανση" το έχει κάνει ιδιαιτέρως ευαίσθητο και δυσανεκτικό. Η Effaclar H της La Roche Posay, η Tolerance Extreme  της Avene και η Hyseac Restructurant της Uriage είναι μερικά από τα στοχευμένα προϊόντα για την ενυδάτωση / φροντίδα των δερμάτων υπό αγωγή ενώ η Ceralip (La Roche Posay) και η Cold Cream baume χειλιών (Avene) στοχεύουν στην έντονη και ενοχλητική απολέπιση των χειλιών. Είναι όμως αποτελεσματικότερες από μια άλλη ενυδατική προσώπου και την απλή βαζελίνη για τα χείλη; Η απάντηση είναι πιθανώς όχι απαραίτητα! Αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό είναι να εξετάσουμε τη συμμόρφωση και την ανεκτικότητα των ασθενών. Και με τους όρους αυτούς εννοούμε πόσο τακτικοί και πόσο διατεθειμένοι θα είναι να μπουν σε μια καθημερινή διαδικασία που μπορεί να καταλήξει το ίδιο βασανιστική με τις παρενέργειες του φαρμάκου. Αυτό λοιπόν, που εξασφαλίζουν αυτά τα προϊόντα είναι να κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο ευχάριστη. Έχουν πιο ραφιναρισμένη υφή, εύκολη απορρόφηση, ματ αποτέλεσμα που διαρκεί, ανεκτικότητα από το δέρμα, πραγματοποιώντας έτσι αυτό που σχεδιάστηκαν να κάνουν. Να αυξήσουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών.

Στείλτε μας τις απορίες σας και ο κος Τσανάκας θα σας δώσει απαντήσεις σε όλα.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design