Β όπως Βιταμίνη (part 1)

Τι είναι οι βιταμίνες, γιατί τις χρειάζεται ο οργανισμός μας, πως βοηθάνε στην ομορφιά μας και που βρίσκεται η κάθεμιά από αυτές.

Βιταμίνη Α: Είναι η πρώτη που ανακαλύφθηκε εξ ου και το όνομά της. Βρίσκεται στα ψάρια, στο συκώτι καθώς και σε λαχανικά όπως το καρότο. Βοηθάει στη καλύτερη όψη του δέρματος, στην όραση αλλά και στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιταμίνη Β: Έχει συνδεθεί με τη πνευματική κατάσταση του εγκεφάλου, με τη δημιουργικότητα καθώς και με το αίσθημα της ευφορίας, ενώ η έλλειψη της Β12 έχει συνδεθεί με περιστατικά ακόμα Αλτσχάιμερ, κατάθλιψης και άλλων ψυχιατρικών νόσων. Τη λαμβάνουμε από τα λαχανικά, τη μπανάνα και το κρόκο του αυγού.
 
Βιταμίνη C: Συνδέεται με την αντιγήρανση, την ανάπλαση του δέρματος, τη σύνθεση του κολλαγόνου, τη διατήρηση της σταθερότητας των αιμοφόρων αγγείων και το μεταβολισμό των αμινοξέων. Τη βρίσκουμε στο πορτοκάλι, τα φρέσκα λαχανικά και τα εσπεριδοειδή. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει στο γνωστό σε όλους μας σκορβούτο το οποίο προκαλεί πρήξιμο στα μάτια, μάτωμα των ούλων και βλάβες στα δόντια.

Βιταμίνη D: Τη βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια και τα δημητριακά, ενώ η έκθεσή μας στον ήλιο για 10-15 λεπτά την ημέρα μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες από αυτή τη θαυματουργή βιταμίνη. Ο γενικός κανόνας είναι ότι η έλλειψη της δημιουργεί προβλήματα στα οστά προκαλώντας ραχίτιδα στα παιδιά και οστεομαλακία στους ενήλικες.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design