Η «ιδανική» αγάπη θα ήταν κάπως …έτσι

Τι είναι αγάπη;…Όχι όχι, μη τη μπερδεύεις με τον έρωτα και το πόθο…
Θα σου πω λοιπόν για τη δική μου αγάπη. Για αυτό που ονομάζω εγώ αγάπη. Και συγκεκριμένα για την «άνευ όρων» μορφή της. Αυτό το αδιανόητο συναίσθημα που σε κάνει να ξεπερνάς τα πάντα. Να μπορείς τα πάντα. Μα κυριότερο από όλα αυτά, να τολμάς τα πάντα.
Θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα, για να είσαι με αυτόν που αγαπάς; Θα μπορούσες να χάσεις τα πάντα για να είναι αυτός καλά; Αυτό είναι, αγαπημένη μου, η άνευ όρων αγάπη. Και αυτή η αγάπη είναι σπάνια. Και οφείλεις να νιώθεις τυχερός αν σου συμβεί έστω και μια φορά στη ζωή σου. Και όχι επειδή ήσουν αυτός που τη δέχτηκε, αλλά επειδή ήσουν αυτόν που τη προσέφερε. Αυτό κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους ανούσιους και σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να τη προφέρουν.
Και αν σου συμβεί τελικά, τότε να εύχεσαι να είναι αμφότερο. Γιατί εκεί θα γίνει κάτι μαγικό. Και παραμυθένιο. Και σου το υπογράφω, πως θα είναι ακριβώς όπως το είχες ονειρευτεί από πιτσιρίκι.
Ο κόσμος έχει ξεχάσει να αγαπάει. Έχει τόσο έντονη τη τάση να συγχέει τα πάντα μεταξύ τους. Η αγάπη είναι αυτό που μένει μετά τον έρωτα και τον ενθουσιασμό. Η αγάπη δεν φεύγει ποτέ. Αγάπη είναι να νιώθεις ανολοκλήρωτος χωρίς τον άλλον. Αγάπη είναι αυτός να εισπνέει και εσύ να εκπνέεις. Αγάπη είναι αυτός να σκέφτεται και εσύ να απαντάς στα ερωτήματα που δεν ξεστόμισε ποτέ. Αγάπη είναι, να μιλάει και να συνεχίζεις τη φράση του, σαν να το σκεφτόσουν εσύ. Αγάπη είναι να βρίσκεσαι σε ένα μέρος γεμάτο κόσμο, και να καταλαβαίνεις εκείνη ακριβώς τη στιγμή που εισέρχεται και εκείνος. Αγάπη είναι να μπορείς να τον ξεχωρίσεις μέσα σε σκοτάδια και αβύσσους ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους.
Αυτή είναι η δική μου αγάπη. Και ίσως να πρέπει να μάθεις, πως τελικά μόνο αυτή έχει αξία και σημασία σε αυτή τη ζωή…

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design