Για Ναύπλιο καλά πάμε;

Το καλοκαίρι πέρασε και το αξιοποίησα όσο καλύτερα μπορούσα. Επισκέφθηκα αρκετά μέρη μέσα στα οποία ήταν και το λατρεμένο Ναύπλιο, του οποίου η κοντινή και άλλοτε σύντομη διαδρομή τείνει να με δυσκολεύει λίγο παραπάνω κάθε φορά που επιχειρώ να τη διανύσω.
Αν λοιπόν: 1. Η καταγωγή σου, δεν είναι από το Ναύπλιο ή έστω από τον ευρύτερο Νομό.
2. Οι γνώσεις σου στη γεωγραφία και ο προσανατολισμός δεν είναι τα δυνατά σου σημεία (κάτι που ισχύει στη δική μου περίπτωση), τότε η δύναμη της τεχνολογίας θα τη κάνει τη δουλειά της. Και το GPS που ίσως μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσεις κάπου, θα τα βγάλει τα λεφτά του και θα ευχαριστηθείς το κάθε λεπτό εκείνης της αγοράς.
Κατεξοχήν εκδρομικός προορισμός, ανήκει στο κλασσικό εκδρομικό τρίπτυχο του σαββατοκύριακου μαζί με το Λουτράκι και τη Χαλκίδα. Το λάτρεψα πριν πολλά πολλά χρόνια που το Γυμνάσιό μου τότε, αποφάσισε να μας πάει ημερήσια εκδρομή. Αρκετά χρόνια αργότερα ανακάλυψα την αληθινή, μοναδική και τόσο ήρεμη ομορφιά του. Άρτια συνδεδεμένο με τόπο διαφυγής μου, τρελλαίνομαι να το επισκέπτομαι όταν "κάτι δε πηγαίνει καλά" στη ζωή μου.
Προς όλους τους υπευθύνους λοιπόν, κάνω έκκληση και παρατήρηση ταυτόχρονα να κάνουν κάτι με τις ταμπέλες που οδηγούν σ'αυτό το μαγικό μέρος. Οι πινακίδες είναι ανύπαρκτες και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πηγαίνεις προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Πηγαίνοντας λοιπόν, νιώθω πως απουσιάζει κάθε φορά και μία παραπάνω. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι και το γεγονός πως ενώ το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι γνωστό από τους κατοίκους ή τους ντόπιους, κανείς δε δείχνει να προσπαθεί να κάνει κάτι γι'αυτό (πλην μερικών εξαιρέσεων). Ιδιαίτερα δυσάρεστο, αν λάβει κανείς υπόψιν πως ο συγκεκριμένος προορισμός είναι πόλος έλξης και για τους Έλληνες αλλά και για τους τουρίστες τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα.
Ακολουθεί συμβουλή προς ναυτιλομένους. Αν δεν ανήκεις στις πρώτες κατηγορίες που ανέφερα και επισκέπτεσαι για πρώτη φορά το μέρος, μην εκπλαγείς αν καταλήξεις στο Λουτράκι (που είναι επίσης ωραίο, αλλά δεν παύει να μην είναι ο αρχικός σου προορισμός), ή τελικώς μια διαδρομή μιάμισης ώρας καταλήξει να διαρκέσει κάτι παραπάνω από 2 και κάτι.

*Photos by me
 

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design