5 τρόποι προστασίας του χρώματός των μαλλιών σας το καλοκαίρι!

Καλώς ήρθατε στην καρδιά του καλοκαιριού. Κάνει ζέστη, έχει υγρασία και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο για το Σαββατοκύριακό μας, από το να επισκεφτούμε τη πλησιέστερη παραλία. Συγγνώμη που θα σας χαλάσουμε την φαντασίωση, αλλά οι παράγοντες αλάτι, χλώριο και ήλιος, μπορούν να μας καταστρέψουν την φανταστική εικόνα που έχουμε στο νου μας, μιας και παραμονεύουν για να ρουφήξουν και την τελευταία σταγόνα ενυδάτωσης από τα μαλλιά μας, αφήνοντάς τα θαμπά, ξηρά και ταλαιπωρημένα. Για να μην αναφέρουμε τι γίνεται στην περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι και βαμμένα.
Για να μετατρέψουμε λοιπόν τις επισκέψεις στη παραλία, στην απόλυτη χαλάρωση (όπως ακριβώς πρέπει να είναι δηλαδή), βρήκαμε πως θα μπορέσετε να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες.
  1. Χαρίστε τους υγρασία. Και δεν εννοούμε το θαλασσινό νερό ή εκείνο της πισίνας. Τα αντηλιακά μαλλιών αλλά και τα λάδια ενυδάτωσης και θρέψης, είναι ιδανικά για να σφραγίσουν την υγρασία και να τα ενυδατώσουν σε βάθος. Το λάδι καρύδας, θεωρείται ιδανικό για την περίπτωση.
  1. Βρέξτε τα πρώτα με καθαρό νερό. Οι ειδικοί ισχυρίζονται, πως με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται κατά πολύ η ποσότητα χλωρίου ή θαλασσόνερου που θα απορροφήσουν στην πρώτη σας βουτιά, και αυτόματα μειώνεται και η βλάβη.
  1. Προσπαθήστε να τα βρέχετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Στην περίοδο των διακοπών σας, θα μπορούσατε να τα βουτάτε στη θάλασσα κάθε δεύτερη μέρα. Ένα χαλαρό topknot, μια κορδέλα ή μια πλεξούδα, θα σας χάριζαν έξτρα πόντους στο στυλ, χωρίς όμως να θυσιάζουν την υγεία των μαλλιών σας.
  1. Μην παραβλέψετε για κανέναν λόγο την παραμονή του αλατιού ή του χλωρίου πάνω τους κατά την διάρκεια της νύχτας. Όταν πλέον επιστρέψετε στο σπίτι, λουστείτε αμέσως, πριν συνεχίσετε την υπόλοιπη ημέρα σας. Προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τις δικές σας ανάγκες και ξεβγάλετε καλά, κάθε υπόλειμμα της παραλίας.
  1. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε conditioner αλλά και μάσκα μαλλιών, για την έξτρα ενυδάτωση και φροντίδα τους. Αποφύγετε το στέγνωμα με το πιστολάκι. Με τόση ζέστη άλλωστε, θα στεγνώσουν αμέσως και με φυσικό τρόπο, ενώ λίγο ακόμα ξηρό λάδι, θα τα βοηθήσει και θα τα ξεκουράσει.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design