Οδηγός για το maquillage του καύσωνα


Ο τριήμερος καύσωνας που προηγήθηκε, μας ταλαιπώρησε αφάνταστα. Οι θερμοκρασίες ήταν τόσο υψηλές που μετά βίας μπορούσαμε ν’αναπνεύσουμε, πόσω μάλλον να ανεχτούμε το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, οι κοινωνικές εκδηλώσεις που είχαν οριστεί μήνες πίσω, έπρεπε να έρθουν εις πέρας. Παρ’όλο που οι θερμοκρασίες δείχνουν να είναι πιο ανθρώπινες, το καλοκαίρι είναι ακόμα μπροστά μας, και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως θα βρεθούν και άλλες ημέρες που το μακιγιάζ μας θα πρέπει να περάσει (και ν’αντέξει) τα σαράντα κύματα του υδράργυρου. Η κατ’εξοχήν ερώτηση που δέχομαι, είναι πως τα καταφέρνω και το μακιγιάζ μου παραμένει αναλλοίωτο με τέτοια ζέστη. Η απάντηση είναι απλή. Με τα σωστά προϊόντα.
Το Pro Longwear Waterproof Foundation της MAC είναι το απόλυτο εργαλείο για μια βάση που δεν έχει να φοβηθεί ούτε ιδρώτα, ούτε δάκρυα, ούτε νερό. Το μυστικό του συγκεκριμένου προϊόντος, βρίσκεται στην πλήρη απουσία λαδιού από τη σύνθεσή του, που το κάνει ανθεκτικό σε κάθε είδους κακουχία, χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα. Προσφέροντας μια ελαφριά προς μέτρια κάλυψη, το θεωρώ τον υπέρτατο σύμμαχο για το καλοκαίρι για να χρησιμοποιηθεί τόσο τοπικά για τυχόν σημάδια, όσο και για μια πλήρη, ελαφριά βάση, ιδανική για ένα summer look.
2. Η αδιάβροχη εκδοχή της BADgal της Benefit, χαρίζει μακριές και πυκνές βλεφαρίδες με ένταση στο βλέμμα και με αδιάβροχο αποτέλεσμα, χωρίς όμως να τις καταστρέφει. Δεν διστάζω να εφαρμόσω πολλαπλές στρώσεις για έντονο αποτέλεσμα, χωρίς να φοβάμαι πως θα μου χαλάσει το υπόλοιπο μακιγιάζ, μιας και στεγνώνει μέχρι να πεις Benefit.
3. Το κλειδί στη διάρκεια ενός μακιγιάζ, είναι το φιξάρισμα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τη σύνθεση των λιπαρών προϊόντων, με αποτέλεσμα να «λιώνουν». Οι ελαφριές πούδρες (aka loose powders) φτιάχτηκαν για να κρατάνε στη θέση τους τα προϊόντα και για να αφαιρούν την περισσή ποσότητα λιπαρότητας από το πρόσωπο. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που ιδρώνουν περισσότερο αλλά και στα μάτια ώστε να μην αλλοιωθούν οι σκιές, με το πέρασμα της ώρας. H Sheer Finish της Bobbi Brown, είναι η αιωνίως αγαπημένη μου, για το απόλυτο «κλείδωμα» των προϊόντων.
4. Τι θα ήταν το καλοκαιρινό μακιγιάζ, χωρίς τα έντονα χείλη. Πως μπορείς να τολμήσεις όμως ένα κοραλί ή φούξια κραγιόν, όταν ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει προ πολλού τους 38 βαθμούς; Την λύση, την φέρνει η ADEN cosmetics, με τα ανεξίτηλα κραγιόν μακράς διάρκειας. Από τη στιγμή που τα δοκίμασα, δεν τολμώ να επενδύσω σε τίποτα άλλο. Κάνοντας πράξη όσα υπόσχονται, είναι έντονα, σταθερά και ανεξίτηλα. Και εδώ και τρία χρόνια που τα χρησιμοποιώ, τα έχω δοκιμάσει σε όλες τις αντίξοες συνθήκες που μπορεί να φανταστεί ο γυναικείος νους, βγάζοντάς με ασπροπρόσωπη.
5. Το Perversion Waterproof Fine-Point Eye Pen της Urban Decay, μπορεί να κάνει θαύματα ακόμα και στα πιο ερασιτεχνικά χέρια. Η πολύ λεπτή του μύτη, είναι εξαιρετικά βοηθητική ώστε να μειώσει στο ελάχιστο τα γνωστά «ατυχήματα» στη διαδικασία της εφαρμογής του eyeliner. Με έντονο μαύρο χρώμα και με εξαιρετικά μεγάλη αντοχή σε ιδρώτα και ζέστη.


Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design