Όταν η σεξουαλική ζωή πάει… περίπατο

Η σύγχρονη και σκληρή πραγματικότητα απέχει από το Hollywood. Και τα ζευγάρια που αρεσκόμαστε να παρακολουθούμε στις ταινίες, φαίνεται να ζουν σε κάποιον άλλον πλανήτη. Γιατί στον δικό μας, η ερωτική έλξη για τον σύντροφό μας, δείχνει να δέχεται απανωτά πλήγματα. Λίγο η ρουτίνα, λίγο το συνεχές πρεσάρισμα που βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, τα πράγματα ζορίζουν πολύ για τα σύγχρονα ζευγάρια που είτε προσπαθούν επί ματαίω να αναζωπυρώσουν τη φλόγα, ή παραιτούνται και φαίνεται να βολεύονται σ’αυτή την κατάσταση. Εξάλλου, ας είμαστε ειλικρινείς. Πόσο εύκολο είναι, να διατηρηθεί η φλόγα και το πάθος ανάμεσα σε meetings, οικονομικά άγχη και παιδιά;
Η ρεαλιστική αλήθεια, είναι πως η σεξουαλική πράξη, δεν έχει την ίδια σημασία και βαρύτητα για όλους τους ανθρώπους. Εκεί που οι ειδικοί, θεωρούν ως κατώτατο όριο την μια φορά εβδομαδιαίως, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν φαίνεται να το αποζητούν ακόμα και για μεγαλύτερα διαστήματα. Ας μην ρίχνουμε λοιπόν στην πυρά οτιδήποτε είναι διαφορετικό.
Η παρουσία ανθρώπων στο σπίτι, μια δύσκολη περίοδος στην δουλειά, η έντονη κόπωση, τα εκ διαμέτρου διαφορετικά ωράρια εργασίας, το πένθος και η αρρώστια, είναι αναμφισβήτητα ανασταλτικοί παράγοντες, που μπορεί να επηρεάσουν το ζευγάρι και την σεξουαλική του επίδοση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως το ζευγάρι έχει «ξεφτίσει». Σε έναν ιδανικό κόσμο, όπου όλα τα προβλήματα θα ήταν λυμένα, εμείς θα είχαμε να παλέψουμε μόνο για την σχέση μας, την οποία όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, θεωρούμε εργασία με βαρέα και ανθυγιεινά.
 «Αγάπη μου έχω πονοκέφαλο»
Η μειωμένη λίμπιντο, είναι το συνηθέστερο γυναικείο πρόβλημα απ’αρχή του κόσμου. Και δυστυχώς οι αιτίες που την προκαλούν είναι πολλές. Η γυναίκα είναι εγκεφαλικό ον, όπως γνωρίζουμε. Συνεπώς, οτιδήποτε διαταράσσει τις ισορροπίες της και τις ορμόνες της έχει άμεσο αντίκτυπο στην χαμηλή ερωτική της επιθυμία. Η εμμηνόπαυση, η κλιμακτήριος, η εγκυμοσύνη, η κατάθλιψη αλλά ακόμα και οι απότομες αλλαγές εργασίας και περιβάλλοντος μπορούν να δημιουργήσουν σε δυσλειτουργία της σεξουαλικής ζωής. Η συζήτηση με το σύντροφό μας αλλά και το γυναικολόγο μας, μπορεί να βοηθήσει πολύ την κατάσταση, μιας και η κατανόηση αλλά και η σωστή αντιμετώπιση από τον ειδικό, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα.
«Το σύστημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας»
Ένα από τα συχνότερα τέτοια προβλήματα είναι η στυτική δυσλειτουργία, η οποία και οφείλεται κατά ένα τεράστιο ποσοστό σε οργανικές και ψυχολογικές αιτίες, και φαίνεται να πλήττει σε ποσοστό το 70% του ανδρικού πληθυσμού. Το λες και τεράστιο έτσι; Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν ανδρολόγο-ουρολόγο που θα μπορέσει να εντοπίσει το πρόβλημα και να σας κατατοπίσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά ως προς τη λύση του. Αξίζει άλλωστε να σημειώσουμε, πως η σχέση ανάμεσα στους ψυχολογικούς παράγοντες και τη στυτική δυσλειτουργία είναι αμφίδρομη. Η παρουσία του ενός εντείνει την αύξηση του άλλου.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design