Και η ακμή έχει την λύση της

Ακμή, ένα φαινόμενο μάστιγα που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Ακόμα και αν ανήκουμε στους τυχερούς που δεν τους απασχόλησε ποτέ προσωπικά. Σε όλο αυτό λοιπόν, σήμερα, θα σας προσθέσω και το κομμάτι του μακιγιάζ. Και τι γίνεται με τη πλέον κλασσική περίπτωση που δεν θέλετε να θυσιάσετε για κανένα λόγο τη θηλυκότητά σας; Και πολύ καλά κάνετε, θα σας απαντήσουμε και εμείς με τη σειρά μας, και θα σας μιλήσουμε για τα super do’s και don’ts.
Λέμε ναι λοιπόν στα πολύ καλά αποστειρωμένα εργαλεία. Σφουγγαράκια και πινέλα μπορούν πολύ εύκολα να καταλήξουν στην απόλυτη εστία μικροβίων, στην περίπτωση που τα έχετε εκτεθειμένα σε σκόνη. Φροντίστε να τα καθαρίζετε επαρκώς και να τα φυλάτε κάπου, που δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον.
Κανόνας νούμερο δύο. Πρέπει να είστε έξτρα προσεχτικές στο πόσο καιρό κρατάτε ένα προϊόν στο νεσεσέρ σας. Γιατί ναι, μπορούν και αυτά μετά από πολλά χρόνια αχρηστίας να κρύβουν κινδύνους και να μεταφέρουν μικρόβια, σε ένα δέρμα που είναι ούτως ή άλλως καταπονημένο.
Τα oil free θα σας δώσουν τη λύση. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα βαραίνετε περισσότερο την επιδερμίδα σας, μιας και στη περίπτωση που ανήκετε στη κατηγορία των γυναικών που δεν αποχωρίζονται ποτέ το foundation τους, θα έχετε πρόβλημα μετά τις επαναλαμβανόμενες χρήσεις του.
Και κάπως έτσι φτάνουμε και στις τεχνικές και τα βήματα του μακιγιάζ για να μπορέσετε να χαρίσετε στον εαυτό σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αρχικά θα πρέπει να καλύψουμε τις κοκκινίλες και τυχόν μικρά σημαδάκια. Πως; Λίγο πράσινο concealer τοπικά στις έντονες κοκκινίλες θα εξουδετερώσει το χρώμα τους, και θα μπορέσετε έτσι, να δημιουργήσετε μια σωστή βάση. Δώστε σημασία στην ελαφριά σύσταση του foundation που θα χρησιμοποιήσετε, καθότι ένα πολύ βαρύ προϊόν θα τονίζει περισσότερο τις όποιες ατέλειες και θα φαίνεται αφύσικο. Προτιμήστε πουδρέ υφές για το καθημερινό σας μακιγιάζ και κάποιο περισσότερο καλυπτικό για τις βραδινές σας εξόδους. Αποφύγετε τη χρήση γυαλάδων γιατί θα βγάζει προς τα έξω το πρόβλημα και θα δείχνει ακόμα εντονότερο.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι και το σωστό ντεμακιγιάζ. Καθαρίστε πολύ καλά το πρόσωπό σας ώστε να μην μείνει κανένα υπόλειμμα μακιγιάζ που μπορεί να προκαλέσει φραγή των πόρων. Να θυμάστε πως σε περιπτώσεις δερματοπαθειών, ο δερματολόγος είναι φίλος μας, και βρίσκεται εκεί για να μας συμβουλεύσει και να μας προτείνει ενδεδειγμένα προϊόντα για την δική μας περίπτωση.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design