Εν αρχή ην η τάξις...

Το κάνω εικόνα τώρα. Ένα γραφείο που πάνω του, εκτός από τον απαραίτητο υπολογιστή, παρελαύνουν καφέδες, νερά, κινητό, φορτιστής, tablet, ημερολόγιο, τσάντα, κρυμμένα στυλό κάτω από στοίβες χαρτιών και σημειώσεων. Οκ, σου περιγράφω το δικό μου γραφείο αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι σίγουρη πως και το δικό σου, κάπου στα ίδια είναι. Η τάξη στο γραφείο σου, έρευνες λένε, πως επηρεάζει και την σωματική σου άσκηση. Πως; Θα σου εξηγήσω αμέσως.
Είσαι, περίπου, ένα πεντάλεπτο, πριν το σχόλασμα. Κοιτάς το ρολόι της οθόνης σου και λέει 16.50. Οk λες και θυμάσαι πως στις 17.30 έχεις κανονίσει μάθημα Pilates. Κάτι τα τελευταία e-mails που πρέπει να στείλεις, κάτι τα τηλεφωνήματα που δεν πρόλαβες να κάνεις μέσα στην ημέρα, το δεκάλεπτο πέρασε σαν αέρας. Και εσύ νιώθεις εξαντλημένη. Και παρά το γεγονός ότι έχεις πληρώσει τον κύκλο των μαθημάτων (και για να ακριβολογούμε χρυσοπληρώσει), προτιμάς να πας κατευθείαν σπίτι σου και να λιώσεις στον καναπέ σου. Είμαι σίγουρη πως όλο αυτό όλο και κάτι σου θυμίζει.
Μην ρίχνεις το φταίξιμο στην έλλειψη επαρκούς ποσότητας καφεΐνης ή στην κούρασή σου, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως η γυμναστική μας φτιάχνει τη διάθεση. Plus, γνωρίζουμε καινούργιο κόσμο.
Από feng shui λίγο πολύ, όλοι κάτι ξέρουμε. Βασική του έννοια, είναι πως το περιβάλλον του ατόμου έχει άμεσο αντίκτυπο στην ενεργειακή του κατάσταση. Οπότε ένα ακατάστατο γραφείο, σε επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις. Η οπτική ακαταστασία έρχεται να μπλοκάρει τον εγκέφαλο και να μην δώσει τα απαραίτητα ερεθίσματα για έναν καλύτερο τρόπο ζωής και για ένα πιο γυμνασμένο σώμα. Αυτή η ψυχική κόπωση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κουραστική, κάτι που συχνά γίνεται αντιληπτό ως σωματική κόπωση. Έρευνες έχουν δείξει πως η ακαταστασία στον χώρο που περνάμε τις περισσότερες ώρες (στο γραφείο στην προκειμένη περίπτωση), τείνει να παίζει τόσο πολύ με το μυαλό μας και την ψυχοσύνθεσή μας, που φαίνεται να είναι υπαίτιο για έξτρα άγχος, έλλειψη δημιουργικότητας, αύξηση βάρους ακόμα και ψυχικής κατάπτωσης.
Τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτό; Ανανέωσε τα χρώματα του γραφείου σου, προσπάθησε να έχεις μια τάξη στα πράγματά σου, μην κρατάς άχρηστα αντικείμενα που πιάνουν αδίκως τόπο. Κράτα αυστηρά όσα σου χρειάζονται και μόνο. Αν προσθέσεις και λίγα λουλούδια αμέσως θα δεις την διάθεσή σου να εκτοξεύεται.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design