Ένα ελεύθερο ζευγάρι....

"Ένα ελεύθερο" και υπέροχο ζευγάρι παρακολούθησα πρόσφατα σε μια παράσταση ανατρεπτικά εύθυμη και χιουμοριστική. Στη μικρή και λατρεμένη μουσική σκηνή "Τσάι στη Σαχάρα" παίζεται το "Ελεύθερο ζευγάρι", το γνωστό έργο του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία και μουσική επένδυση του Αλέξανδρου Λιακόπουλου και απόδοση και προσαρμογή διαλόγων του Γιώργη Κοντοπόδη, ο οποίος είναι και ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών. Γιατί τόσοι χρειάζονται φίλη μου για να είναι μια παράσταση επιτυχημένη.
Έρχονται αντιμέτωποι μεταξύ τους (όπως ορίζει η φύση κάθε ζευγαριού) όταν εκείνος προτρέπει εκείνη να αρχίσει να ξενοκοιτάει
όπως συνηθίζει να κάνει και αυτός για να σώσουν το γάμο τους. Όλα ξεκινάνε όμως όταν η κυρία Αντωνία (Χριστίνα Βογιατζή) το παίρνει λίγο πιο ζεστά το θέμα και ερωτεύεται και μάλιστα σφόδρα. Και κάπως έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι μεταξύ τους αλλά κυρίως με το κοινό στην αιώνια μάχη των δύο φύλων.
Να πω την αλήθεια μου το συγκεκριμένο έργο το αγαπώ πολύ. Το βλέπω συχνά πυκνά από διάφορους θιάσους. Άλλοι από αυτούς τόνισαν μέσω της προσέγγισής τους τη θλίψη και άλλοι την τραγικότητα. Αλλά αυτή η εκδοχή ήταν απλά υπέροχη. Κατάλληλη για να σου φτιάξει το κέφι και αν είσαι και ελαφρώς νοήμων άνθρωπος να σου χαρίσει άπλετη τροφή για σκέψη. Γύρω από τα φύλα, γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και γύρω από τις ερωτικές σχέσεις. Για να καταλήξει τελικώς πως όντως κατά το γνωστό πλέον ρητό, οι γυναίκες είμαστε από την Αφροδίτη και οι άντρες από τον Άρη. Ένα έργο λοιπόν με λίγο από Εκείνον, λίγο από Εκείνη και πολύ από τα δικά τους.
Αλλά ο κος Κοντοπόδης δεν είναι μόνος του. Έχει δίπλα του τη γλυκύτατη αν και στα όρια της παράνοιας Χριστίνα Βογιατζή. Μαζί δημιουργούν μια εξαιρετική απόδοση αυτού του διαδεδομένου μεν έργου αλλά ποτέ τόσο σουρεαλιστικά εκτελεσμένου.
Τους λάτρεψα κυριολεκτικά και τους δύο. Έφυγα με γεμάτη καρδιά, ψυχή και μυαλό. Είναι κάτι παραπάνω από προτεινόμενη από μεριάς μου, για να περάσετε ένα διασκεδαστικό βράδυ με το ταίρι σας, τη κολλητή σας, το σύζυγό σας ή και άνευ αυτού.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, ώρα: 21.45
Σάββατο, Κυριακή, ώρα: 19.15
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 211-0120936
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 7 ευρώ φοιτητικό – ανέργων
Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18 – Ιλίσια

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design