Χώρισες; So What!!!

Vanessa Paradis, Nicole Kidman και Kate Winslet είναι μόνο μερικές από τις γυναίκες που άνθισαν μετά το χωρισμό τους. Ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο μπορεί να θεωρηθεί ένας μικρός θάνατος σύμφωνα με πολλούς ψυχολόγους, ψυχιάτρους και άλλους γκουρού του είδους. Ας πούμε λοιπόν πως είναι όντως έτσι ή τέλος πάντων κάπως έτσι. Χτυπήθηκες, έκλαψες και μετάνιωσες, κατά τη γνωστή πλέον διαδικασία που βιώνουμε κάθε φορά μετά από ένα χωρισμό εμείς οι γυναίκες, καθότι εγκεφαλικά και συναισθηματικά όντα. Μετάνιωσες για όσα έδωσες (βλ. χατίρια, γλυκόλογα και λοιπά κανακέματα) και για όσα δεν έδωσες (βλ. όσα έκρυβες βαθιά μέσα σου, φάσκελα, βρισιές και λοιπά παρασήματα). Και αφού κλείσει αυτός ο κύκλος τύπου "θα βάψω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες" ξεκινάει ένας άλλος κύκλος. Και αυτός ο κύκλος, αγαπημένη μου, είναι ο καλύτερος.
Σ'αυτό το κύκλο έρχονται όλα τα υπέρ. Γιατί ΝΑΙ! Ο χωρισμός μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός και αναστηλωτικός. Πάμε να τα δούμε μαζί λοιπόν αυτά τα 9+1 θετικά αποτελέσματα ενός χωρισμού (και δεν πάνε απαραίτητα με σειρά προτεραιότητας).
1. Βγαίνεις περισσότερο με τους φίλους σου, πηγαίνοντας όπου θέλεις χωρίς να πρέπει να δώσεις εξηγήσεις για το ΠΟΥ πηγαίνεις, ΤΙ ώρα πηγαίνεις και κυρίως από ΠΟΙΑ άτομα αποτελείται η παρέα σου.
2. Λες τέρμα
στη γνωστή ανασφάλεια γνωστή και ως "μανούρα" από το αντίθετο φύλο. Που να είναι άραγε; Με ποια να είναι; Γιατί δεν απάντησε στο μήνυμά μου; Γιατί δε με πήρε τηλέφωνο;
3. Από την άλλη μεριά υπάρχει και αυτή η συνεχής αγωνία τύπου μήπως έκανα κάτι εγώ; Μήπως είπα κάτι που δεν έπρεπε; Όχι αγαπημένη μου. Αν δεν σε καλεί όσο συχνά θεωρείται κοινά αποδεκτό τότε τα τινά είναι δύο. Ή δε τον ενδιαφέρεις και τόσο πολύ ή απλά δεν έχει καταλάβει τις δικές του υποχρεώσεις σε αυτό που ονομάζεται "ΜΑΖΙ".
4. Δεν πρέπει να είσαι συνέχεια στη τσίτα με αποτριχώσεις, βαμμένα νύχια και φτιαγμένα μαλλιά για να του αρέσεις. Αν θέλεις πλέον να κυκλοφορείς σαν τη γυναίκα των σπηλαίων δεν θα λάβεις αυτό το υπέροχο και συνάμα γοητευτικό μειωτικό βλέμμα τύπου "Μα καλά πως κυκλοφορείς έτσι;". Και σ'αυτό το σημείο θέλω να προσθέσω πως όχι αγαπημένη μου. Δεν υστερείς σε κάτι. Και πίστεψέ με τα μοντέλα της Victoria Secret έχουν καλύτερες προτάσεις από το να τα φτιάξουν με το πρώην σου.
5. Δεν χρειάζεται να αποδεικνύεις κάθε τρεις και λίγο την αξία σου ως άνθρωπος. Το πόσο καλή και ευγενική είσαι. Το πόσο ικανή και χρυσοχέρα και όλα τα σχετικά. Ελευθερώσου!!!
6. Βγες έξω, φλέρταρε (ή και όχι). Σταμάτα να κινείσαι συνέχεια στους ίδιους κύκλους και κοίτα να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο.
7. Το σπίτι σου ξαναγίνεται επιτέλους ΣΟΥ. Χωρίς να πρέπει να μετατρέπεσαι σε θεά Κάλι μετά το γραφείο ώστε να το καθαρίσεις και να το ετοιμάσεις για να περιμένεις την άφιξη του Πασσά.
8. Μαγειρεύεις το φαγητό που εσύ θέλεις να φας, ή ακόμα καλύτερα παραγγέλνεις για να καλύψεις αυτή τη λιγούρα που σε πιάνει κάθε τόσο για μια λαχταριστή πίτσα ας πούμε (τυχαίο το παράδειγμα). Και δεν αναγκάζεσαι να φτιάχνεις αυτά που αρέσουν σε εκείνον ή να ξεσηκώνεις καινούργιες συνταγές για να του κάνεις εντύπωση. Άντε που είχε και στο χωριό του "Μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με σάλτσα πράσινου πιπεριού Μαδαγασκάρης".
9. Γεμίζεις τον ελεύθερό σου χρόνο πλέον με καινούργια πράγματα και καινούργια χόμπυ. Διαβάζεις αγαπημένους σου συγγραφείς και κάνεις όλα εκείνα τα πράγματα τα οποία είχες θυσιάσει για να είσαι αφοσιωμένη στον καλό σου.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 10. Ξεκινάς και πάλι γυμναστήριο. Γίνεσαι fit και ασχολείσαι πάλι με τον εαυτό σου γυρνώντας σε ευεργετικές δραστηριότητες για το πνεύμα αλλά και το σώμα. Άλλωστε ο χωρισμός θεωρείται ο κυριότερος γυναικείος λόγος καινούργιας συνδρομής στο γυμναστήριο. Ναι καλά κατάλαβες, είναι πιο πάνω στη λίστα ακόμα και από τους λόγους υγείας (μα οποία κατάντια πια).
PLUS: Μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή σου, θα σου χαρίσει τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση που είμαι σίγουρη πως μετά το χωρισμό είναι πιο θαμμένη και από την άβυσσο.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design