43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Μα αυτός είναι ο λόγος που σου ξαναείπα αγαπημένη μου πως λατρεύω το Σεπτέμβριο. Μα πως να μη τον λατρεύω άλλωστε; Φεστιβάλ ξεκινάνε, εκθέσεις επίσης. Και είναι μήνας συναυλιών (θα σου μιλήσω σε δεύτερο χρόνο γι'αυτό) και θεαμάτων γενικότερα.
Στο Ζάππειο λοιπόν, από τις 5 του μήνα μέχρι και τις 21 (τη προσεχή Κυριακή δηλαδή) διεξάγεται το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Το λατρεύω αυτό το Φεστιβάλ για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί τελείται σ'ένα χώρο που για'μένα σημαίνει πολλά. Στο καταπράσινο και δενδροφυτεμένο ΖΑΠΠΕΙΟ. Το οποίο συνηθίζω να επισκέπτομαι πολύ συχνά (μιας και είμαι παιδί του κέντρου, όπως έχω ξαναπεί), ανεξάρτητα από το αν έχει κάποιο event ή όχι.
Φέτος λοιπόν είναι αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο ποιητή αλλά και άνθρωπο. Στο Νάνο Βαλαωρίτη. Μια προσωπικότητα από αυτές που αξίζει δικαίως να λέγονται εικαστικές.
Γιατί να έρθεις; Γιατί έχει δωρεάν είσοδο. Γιατί θα μπεις σ'έναν κόσμο που δικαιώνει τον όρο "λογοτεχνικός". Θα δεις, θα διαβάσεις, θα ακούσεις και θα ανταλλάξεις απόψεις με πολλούς άλλους που έχουν ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς με εσένα. Και στο τέλος τέλος, γιατί είπαμε πως φέτος πρέπει να ξεκουνηθείς από το καναπέ σου και να δοκιμάσεις νέα πράγματα.
Πότε να έρθεις; Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου και από τις 10.30 μέχρι τις 23.00 το βράδυ
Τι θα δεις; Εκτός από τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους που δίνουν το δυνατόν παρόν τους, θα βρεις και άλλους πιο μικρούς, που βρίσκονται εκεί για να σου δείξουν πως υπάρχουν και αυτοί. Και πίστεψέ με φίλη μου. Έχουν πολλά να σου πουν και να σου δείξουν. Plus, μέχρι και σήμερα στις 21.00 το μουσικό φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων  θα σε παρασύρουν σε ζευγαρωτούς χορούς.
 
Γιατί το φετινό μότο από τους διοργανωτές είναι ένα: "Χορέψτε με ένα βιβλίο στο χέρι".
 

 

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design