Περί απομυθοποιήσεως...

Ακούμε κάθε τόσο και διαβάζουμε ακόμα συχνότερα τρόπους για να κρατάμε τη σχέση μας με το έτερον ήμισυ ζεστή και παθιασμένη. Τι εσώρουχα τους αρέσουν να φοράμε, τι χρώμα, πως να βαφόμαστε και να χτενιζόμαστε και άλλα πολλά για να είμαστε όχι απλά αρεστές αλλά και θελκτικές στα μάτια τους και κυρίως στο "μυαλό" τους. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο δηλαδή δεν τους αφορά για κανένα λόγο το τι καλούμαστε να κάνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση για να είμαστε πάντα περιποιημένες. "Το αποτέλεσμα μετράει" όπως λέει και το ρητό, οπότε για να μην "απομυθοποιηθούμε" κατά τη κλασσική πλην πάντα επίκαιρη έκφραση καλύτερα κάποια πράγματα να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε.
1. Μη βάψετε τα νύχια σας μπροστά του. Η μυρωδιά του ασετόν και του βερνικιού δεν τους είναι απλά ξένη αλλά κυριολεκτικά τους αρρωσταίνει.
2. Φυσικά και δεν πρέπει να σας δει κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης. Ατάκες τύπου "Εμείς τα μοιραζόμαστε όλα" ή "Εμένα ο σύντροφός μου δεν έχει πρόβλημα" ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. Απλά τον έφερες προ τετελεσμένου και δεν ήξερε ο καημένος κατά που πέφτει το Ζάλογγο.
3. Η σύγχρονη γυναίκα/μητέρα/ερωμένη/εργαζόμενη και δεν ξέρω τι άλλο φυσικά και δεν μπορεί να μοιάζει σε καθημερινή βάση με άγγελο της Victoria Secret αλλά οφείλει στον εαυτό της τουλάχιστον να είναι στοιχειωδώς περιποιημένη. Τα περιποιημένα νύχια ακόμα και άνευ βερνικιού εξακολουθούν να δείχνουν όμορφα και υγιή. Το ίδιο ισχύει και για τη κλασσική αλογοουρά στα μαλλιά καθώς και για ένα no makeup makeup το οποίο χρειάζεται ελάχιστα λεπτά και θα μας κάνει να φαινόμαστε θηλυκές χωρίς κόπο και χρόνο.
Ανέκαθεν πιστή ακόλουθος της άνεσης, δεν ασπάστηκα ποτέ το "μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος". Πιστεύω πως μπορώ να έχω μια όμορφη και θηλυκή εμφάνιση χωρίς να πρέπει να κάνω ισορροπία σε 20ποντα παπούτσια ή να στριμώχνομαι σε στενά παντελόνια μόνο και μόνο επειδή το προστάζει η μόδα. Θέλω να εξακολουθώ να μπορώ να αναπνεύσω ακόμα και καθιστή, και αν το καφέ που θα διαλέξω να κάτσω είναι στο πλακόστρωτο στα Αναφιώτικα να μη χρειάζεται να κλείσω θέση στο ΚΑΤ για εξάρθρωση αστραγάλου.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design