Αλόη η θαυματουργή

Aloe Vera. Δύο λέξεις που συναντάμε συχνά πυκνά σε περιοδικά και συστατικά καλλυντικών. Με τη δύναμη της Αλόης λοιπόν. Η Αλόη μοιάζει με κάκτο και ανήκει στη κατηγορία των κρεμμυδιών και των σπαραγγιών. Ναι καλά διαβάσατε. Αλλά ας πάμε καλύτερα κατευθείαν στις ευεργετικότατες ιδιότητές της που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει.
1. Γύρισε η τρίχα και σας πονάει η ευρύτερη περιοχή; Η αλόη θα σας ανακουφίσει από το πόνο και θα καλμάρει κατά πολύ την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Μπορείτε να την εφαρμόσετε ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως αυτή του μπικίνι που σε όλες μας έχει τύχει μετά από κάποια αποτρίχωση με οποιαδήποτε μέθοδο να έχει γυρίσει κάποια τρίχα και να μας ενοχλεί.
2. Μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετική σε κάθε είδους τσίμπημα και εξάνθημα, καθώς ανακουφίζει γρήγορα και αποτελεσματικά τη θεραπεία.
3. Χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες ως συστατικό στις κρέμες, γιατί αυξάνει τη παραγωγή του κολλαγόνου.
4. Μια ακόμα ευεργετική της ιδιότητα είναι η χρήση της στα μαλλιά. Πολλά είναι τα σαμπουάν που περιέχουν αλόη, γιατί βοηθάει στην ενυδάτωσή τους χωρίς όμως να τα βαραίνει.
5. Σε μορφή ροφήματος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματική σε καρδιαγγειακά προβλήματα αλλά να χρησιμοποιηθεί και ως πρόληψη για τυχόν μελλοντικές βλάβες.
6. Τέλος, έχει αποδειχθεί πως ενισχύει ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό γι'αυτό και συνηθίζεται να χορηγείται σε ανθρώπους με βαριές ασθένειες όπως αυτές του AIDS και του καρκίνου, όπου ο οργανισμός είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ιώσεις.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design