Πώς να Καταπολεμήσετε τους ανοιχτούς πόρους

Οι διευρυμένοι πόροι είναι αποτέλεσμα πολλών αιτιών. Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα. Διογκωμένοι, ανοιχτοί και ακαλαίσθητοι πόροι που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε μια υγιή και λαμπερή όψη στην επιδερμίδα μας. Η αμέλεια επαρκούς φροντίδας, η έλλειψη απολέπισης, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κακή διατροφή ή ακόμα και η κληρονομικότητα, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Πως μπορούμε όμως να τους «κλείσουμε» με φυσικό τρόπο, για ένα δέρμα γεμάτο ζωή και λάμψη;
Τα άτομα με λιπαρό δέρμα είναι τα συνήθη θύματα του συγκεκριμένου προβλήματος. Ο τακτικός καθαρισμός, η απόφραξη των πόρων, καθώς και η σωστή, συνεπής και κατάλληλη ενυδάτωση είναι το Α και το Ω. Άλλωστε, τα λιπαρά δέρματα έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα ξηρά ή τα μεικτά. Η υγρασία, θα καταφέρει να μειώσει την εμφάνιση των πόρων. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας, προκειμένου να σας συστήσει κάποιο ήπιο καθαριστικό, προκειμένου να πλένετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ.
Η λέξη κλειδί για τους διογκωμένους πόρους, είναι η μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας. Ένα στυπτικό προϊόν θα αφαιρέσει και το τελευταίο υπόλειμμα αυτής με αποτέλεσμα καθαρή επιδερμίδα. Το ίδιο, μπορείτε να καταφέρετε και με τον ατμό, ο οποίος βοηθάει πολύ στο να ανοίξουν οι πόροι και να αποβάλουν στο σμήγμα που περιέχεται μέσα.
Το να προσπαθούμε να σπάσουμε τα σπυράκια μας, είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Με τα ανεπαρκώς καθαρά χέρια, αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να δημιουργήσουμε εστίες μολύνσεως που όχι μόνο δεν θα εξαφανίσει το πρόβλημα, αλλά θα το εντείνει κιόλας. Οι πόροι ιδιαίτερα, δεν είναι σπυράκια. Μην τους πειράζετε λοιπόν σαν να είναι, γιατί θα καταλήξετε με σημάδια.
Το μακιγιάζ, δεν μπορεί να καλύψει τους διεσταλμένους πόρους. Ωστόσο, αν το μακιγιάζ είναι βασικό στάδιο της καθημερινότητάς σας, προτιμήστε κάποιο ελαφρύ make-up που να έχει και ρυθμιστή λιπαρότητας. Το primer, είναι πολύ βασικό σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ, ώστε να εμποδίσει το μακιγιάζ να εισχωρήσει στους πόρους και να τους κάνει εντονότερους.
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές κρέμες και μάσκες που επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων και την απομάκρυνση της λιπαρότητας, ενώ χαρίζουν στο δέρμα λεία επιφάνεια. Εμείς προτείνουμε την καινούργια EFFACLAR της La Roche Posay. Με συνδυασμό πράσινου και λευκού αργίλου αφαιρεί όλους τους ρύπους, ακόμα και τους μη ορατούς, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα, αποτρέποντας την επανεμφάνιση του σμήγματος.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design