Primer όπως λέμε εισαγωγή...


Και μιας και τη προηγούμενη εβδομάδα σου έκανα την εισαγωγή για τη σωστή βάση, σήμερα θα ήθελα να σου μιλήσω για ένα προϊόν, λίγο παρεξηγημένο και ξεχασμένο, το οποίο και διαπιστώνω πολύ συχνά πως ο κόσμος το θεωρεί περιττό. Αυτό το προϊόν ακούει στο όνομα primer. Primer εκ του προ- λοιπόν και πάμε να δούμε τη χρησιμότητά του.

Ανήκει σε μια κατηγορία που εγώ ονομάζω beauty smarties. Αναπόσπαστο κομμάτι του επαγγελματικού μου και όχι μόνο νεσεσέρ το αγάπησα από τη στιγμή που έμαθα την ύπαρξή του. Τι είναι όμως το primer και κυρίως ποιος ο σκοπός του;

Κατά κύριο λόγο το primer προετοιμάζει το δέρμα σου για να υποδεχθεί το μακιγιάζ. Δημιουργεί σαν να λέμε ένα διάφανο στρώμα που βοηθάει το μακιγιάζ να κρατήσει περισσότερο αλλά και να "στρώσει" όπως συνηθίζουμε να αναφέρουμε καλύτερα. Έτσι το δέρμα σου δεν θα νιώθει να ασφυκτιά κάτω από την εφαρμογή των τόσων προϊόντων.

Τα κυριότερα και συνηθέστερα συστατικά που είναι πιθανόν να περιέχει είναι νερό, κερί και σιλικόνη. Η κάθε εταιρεία έχει άλλες φόρμουλες και χάρη στη πληθώρα αυτή μπορείς να βρεις αυτό που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.

Κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας καθώς μπορεί να ρυθμίσει τη λιπαρότητα στα μεικτά και τα λιπαρά δέρματα αλλά και να δώσει ανάσα στα ξηρά. Σε καμιά περίπτωση φυσικά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδατική σου κρέμα. Το κάθε προϊόν έχει άλλη χρηστικότητα και καλό είναι να μη τις μπερδεύουμε μεταξύ τους.

Το primer μπορεί να προστατέψει το δέρμα σου από τυχόν ερεθισμούς ή μπλοκάρισμα των πόρων σου, αφού το foundation ή η πούδρα που θα χρησιμοποιήσεις δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα σου.

Εφαρμόζεται είτε με τα ακροδάχτυλά σου, είτε με κάποιο πινέλο με συνθετική τρίχα καθώς ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών προϊόντων.

Θα ξεχωρίσω τέσσερα:


1. Inglot Under makeup Base

2. NARS Light Optimizing Prime

3. Tom Ford Illuminating Primer

4. Benefit Stay Flawless

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design