Μιλώντας Βασικά...


Η σωστή βάση είναι ένα πρόβλημα που το βρίσκω μπροστά μου συνεχώς. Τελικά οι περισσότερες έχουν την εμμονή να υπερφορτώνουν το δέρμα τους με την ελπίδα ότι έτσι θα καλύψουν οποιαδήποτε αντιαισθητικά σημάδια. Λάθος, αγαπημένη μου. Όσο το φορτώνεις τόσο το χειροτερεύεις. Πρέσβειρα της όσο-το-δυνατόν-πιο-ελαφριάς βάσης, πάντα πίστευα πως όταν έχεις επιλέξει τα σωστά «εργαλεία» το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από ονειρικό.
1. Πέρασε το πρόσωπό σου με την ενυδατική σου.
2. Ένα primer θα βοηθήσει το δέρμα σου να καλω-δεχτεί το μακιγιάζ και θα το διατηρήσει αναλλοίωτο μέσα στη μέρα. Αν περιέχει και συστατικά σιλικόνης θα γεμίσει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης κ θα κάνει το δέρμα πιο ομοιόμορφο.
3. Ένα πράσινο concealer θα καλύψει τα μικρά κόκκινα σπυράκια και σημαδάκια που έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους. Ενώ το απλό concealer σου, θα φωτίσει τη σκοτεινή και ιδιαίτερα απαιτητική, περιοχή των ματιών.
4. Η σωστή επιλογή foundation είναι πολύ σημαντική. Δώσε προσοχή στην υφή του. Τα πολύ γυαλιστερά θα σε δείχνουν ιδρωμένη και τα πολύ ματ ταλαιπωρημένη και άτονη. Η πληθώρα που υπάρχει στο εμπόριο είναι τεράστια, οπότε μπορείς να εξερευνήσεις λίγο τις επιλογές σου, ώστε να καταλήξεις σε αυτό που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες. Μη πάρεις το πρώτο που θα βρεις μπροστά σου, γιατί απλά σου αρέσει η συσκευασία του. Και κυρίως, μη διστάσεις να ζητήσεις ένα demo από την αισθητικό της εταιρείας. Άφησέ το μερικές ώρες, και δες κατά πόσο «δένει» καλά ή όχι με την επιδερμίδα σου.
5. Η τοποθέτησή του πρέπει να είναι σε πολύ μικρές ποσότητες ώστε να πετύχεις το πιο αόρατο αποτέλεσμα. Τοποθέτησε μικρές κουκίδες στη ζώνη του Τ και απλώστε το σε όλο σου το πρόσωπο με τα δάχτυλά σου. Ναι καλά διάβασες. Με τα δάχτυλά σου και όχι με κάποιο πινέλο. Η εφαρμογή του foundation με τα δάχτυλά μας, δίνει ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα λόγω τη θερμότητας που παράγεται ανάμεσα σ'αυτά και το προϊόν.
6. Τέλος μια πολύ ελαφριά στρώση διάφανης πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο θα σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design