Το επόμενο πρωί...

Δεν θα σου μιλήσω για φαντασμαγορικά Χριστουγεννιάτικα μακιγιάζ. Δεν θα σου μιλήσω για το πως να μεγαλώσεις τα μάτια σου ή να φωτίσεις τα ζυγωματικά σου ή να τονίσεις τα χείλη σου. Θα σου μιλήσω όμως, για το επόμενο πρωινό. Είναι Χριστούγεννα. Και Χριστούγεννα είναι να βγαίνεις έξω συχνά, να πίνεις πολύ και να ξενυχτάς ακόμα περισσότερο. Για να ξυπνήσεις την επόμενη ημέρα θαμπή και κουρασμένη. Η διάθεσή σου και η επιδερμίδα σου, σου φωνάζουν να αμπαρωθείς μέσα στο σπίτι γιατί είναι αδύνατον να βγεις σε κοινή θέα σε αυτή τη κατάσταση. Θα ξεκινήσω λοιπόν με κάποιες συμβουλές που εμένα προσωπικά με έχουν σώσει σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.
1. Κανόνας πρώτος και βασικότερος. Όσο μα όσο κουρασμένη και αν νιώθεις βεβαιώσου πως αφαιρείς πλήρως το μακιγιάζ σου, χωρίς να αφήνεις υπολείμματα.
2. Πιες δύο ποτήρια νερό, προσθέτοντας και μερικές σταγόνες λεμονιού (ή μια φέτα λεμόνι). Το λεμόνι έχει αντιοξειδωτική δράση και θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να καθαρίσει εκ των έσω.
3. Εκείνες τις βραδιές, περισσότερο από κάθε άλλη, πρέπει να δώσεις έμφαση στο beauty routine σου. Το σέρουμ, η κρέμα προσώπου αλλά και η κρέμα ματιών, κρίνονται κάτι παραπάνω από απαραίτητα για να μπορούν να χαρίσουν στο δέρμα σου την υγρασία και την ελαστικότητα που έχει τόσο πολύ ανάγκη. Ναι τα προϊόντα της νύχτας, είναι συνήθως πιο βαριά και πιο λιπαρά. Αλλά έχουν τη μαγική ιδιότητα να δουλεύουν ενόσω εσύ κοιμάσαι.
4. Την επόμενη ημέρα λοιπόν, κάνε ένα ελαφρύ και αρκετά ήπιο μακιγιάζ, αντικαθιστώντας το foundation με μια cc κρέμα. Και το κραγιόν σου με κάποιον ενυδατικό προϊόν για τα χείλη με προσθήκη χρώματος όπως το twisted lipstick του Korres που πραγματικά είναι σωτήριο. Λίγο concealer για να φωτίσει τη περιοχή κάτω από τα μάτια και ένα ρουζ σε βερικοκί απόχρωση είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ξεκουράσεις χωρίς να βαρύνεις την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς την να αναπνεύσει και να ενυδατωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Και κλείνοντας λοιπόν αυτή τη τελευταία μου ανάρτηση πριν τα Χριστούγεννα, θα ευχηθώ να περάσετε όλοι όμορφα, ευτυχισμένα. Να βρίσκεστε συνεχώς με τους δικούς σας ανθρώπους και να χαρείτε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο μάξιμουμ. Αφήστε τις ιστορικές αναδρομές και τα πλάνα για τη νέα χρονιά, για αργότερα. Τώρα η εποχή προστάζει πολύ shopping, πολλές ζεστές σοκολάτες και σύντομα γεύματα ανά χείρας κάπου ανάμεσα στις βόλτες σας. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design