Η υγεία στο πιάτο...

Κάθε πρωί που ξυπνάω, βλέπω τον καιρό. Δεν εμπιστεύομαι τα όσα άκουσα το προηγούμενο βράδυ βλέπεις. Και είναι μια μικρή έκπληξη. Δε ξέρεις τι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις και πάλι εκεί έξω. Και σαν να μη φτάνει αυτό για να είσαι πλήρως προετοιμασμένη θα πρέπει να φοράς από κοντομάνικο μέχρι παλτό. Just in case. Και με αυτή την εισαγωγή αγαπημένη μου θα σου μιλήσω σήμερα για την υγεία σου. Για τις τροφές εκείνες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν ελαφρώς τον οργανισμό σου και να τον θωρακίσουν απέναντι στις αμέτρητες ιώσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω με τα αντίστοιχα αμέτρητα ονόματά τους, έστω και αν εμείς καταλήγουμε να τις αποκαλούμε απλά "κρύωμα".
Η παράδοση που θέλει τη βιταμίνη C να συσχετίζεται άμεσα με τη πρόληψη κατά των ιώσεων μετράει πάρα πολλά χρόνια και είναι γνωστή σε όλους μας. Αυτό λοιπόν που έχουμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τις τροφές εκείνες που είναι πλούσιες στη συγκεκριμένη βιταμίνη και να τις προσθέσουμε με κάθε τρόπο στο καθημερινή μας διατροφή.
α. Μια πορτοκαλάδα ή ένας ανάμεικτος χυμός με βάση τα εσπεριδοειδή θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα στη δουλειά σου, μιας και σου χαρίσει πέραν των πολύτιμων συστατικών, ζωντάνια και ευεξία. Plus, θα σε χορτάσει και το θεωρώ προσωπικά ένα πολύ καλό δεκατιανό όταν δεν θες να καταναλώσεις ακόμα ένα σάντουιτς.
β. Φτιάξε μια σαλάτα ανάμεικτη. Από αυτές τις πλούσιες και χρωματιστές που καταφέρνουν με έναν μαγικό τρόπο να ικανοποιούν όλες σου τις αισθήσεις. Πρόσθεσε μέσα σπανάκι, ντομάτα, ντομάτα και μπρόκολο. Και αν ανήκεις στις πιο τολμηρές γευστικά, βάλε και φράουλες και ακτινίδια. Μόλις δημιούργησες τη χαρά της βιταμίνης C. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως η σαλάτα είναι ιδανικό φαγητό για τη δουλειά. Φτιάχνεται εύκολα, μεταφέρεται ακόμα ευκολότερα και δε σε βαραίνει μετά την κατανάλωσή της ώστε να νιώθεις νυσταγμένη και μη παραγωγική.
Αλλά εκτός από τη βιταμίνη C, μεγάλη βοήθεια προσφέρουν και τα γνωστά σε πολλούς λιπαρά ω-3. Τα οποία και ανιχνεύονται σε λιπαρά ψάρια αλλά και στους ξηρούς καρπούς.
Προσθέστε λοιπόν ένα σκουμπρί ή μια τσιπούρα στη σχάρα, στο διατροφολόγιό σας, σε συνδυασμό με βραστά λαχανικά και μερικούς ξηρούς καρπούς όταν νιώθετε αυτή τη λιγούρα και ακούτε το στομάχι σας να παραπονιέται εντόνως και να αποζητάει επειγόντως κάτι φαγώσιμο και θα βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να ατσαλωθεί ενάντια στους ιούς που κάθε χρόνο όχι μόνο πολλαπλασιάζονται αλλά γίνονται και ανθεκτικότεροι.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design