Γαϊδουρόγαλα...Ας το υποδεχτούμε όπως του αξίζει!

Μα πόσες φορές έχουμε ακούσει για διάφορα συστατικά και το πόσο ευεργετικές και θαυματουργές ιδιότητες έχουν για τον οργανισμό μας και το δέρμα μας. Πόσες φορές δεν έχουμε αναφωνήσει όλο απογοήτευση με το γνωστό απεγνωσμένο βλέμμα και τη χαρακτηριστική επίκληση στον ουρανό, στα θεία (σε ό,τι βρίσκει ο καθένας εύκαιρο τέλος πάντων), με λόγια του στυλ "Τι άλλο θα ακούσουμε;" ή "Έλεος, τι άλλο θα σκεφτούν;". Ναι αγαπημένη μου φίλη. Η αλήθεια είναι πως το εμπόριο δεν έχει φραγμούς κανενός τύπου και το διεθνές (κυρίως) μάρκετινγκ αρνείται να κάνει αυτό το ξεκίνημα. Έτσι καταλήγουμε κάθε τόσο
να ακούμε για διάφορα ματζούνια (τα οποία να σημειωθεί πως πολλές φορές, σιχαινόμασταν μέχρι εκείνη την αποφράδα ημέρα που μαθαίνουμε γι'αυτά) πως είναι μικρά, καλά φυλαγμένα μέσα στους αιώνες, μυστικά ομορφιάς τα οποία μπορούν να μας μεταμορφώσουν με τις μυθικές τους ιδιότητες. Κοιμάσαι σου λέει, κοινή θνητή και ξυπνάς θεότις. Μα που τα πουλάνε αυτά; Ρωτάς εσύ. Μα σε εσένα φυσικά. Σου ανταπαντάνε.
Και έκανα όλη αυτή την εισαγωγή γλυκήτατή μου αναγνώστρια για έναν και μόνο λόγο. Για να σου πω, πως το συστατικό για το οποίο θα σου μιλήσω, δεν είναι κάτι ιερό, δυσεύρετο και αθέατο από το κόσμο. Όλοι γνωρίζουν την ύπαρξή του. Τα ωφέλη του όμως, δεν μετράνε πολύ καιρό που είδαν το φως της σύγχρονης δημοσιότητας και που πλέον απαριθμεί πολλούς οπαδούς που πίνουν νερό στο όνομά του. Αρκετά όμως με τους γρίφους. Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο.
Με μεγάλη χαρά και περηφάνια λοιπόν, σου παρουσιάζω το γάλα γαϊδούρας.
Τι κάνει όμως αυτό το συγκεκριμένο γάλα τόσο πολύτιμο; Έχουμε ολοι εμπεδώσει για τα καλά φαντάζομαι πως ό,τι συλλέγεται δύσκολα αυτομάτως ανέρχεται κατακόρυφα η χρηματική του αξία. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και σε αυτή τη περίπτωση, αφού η γαϊδούρα μπορεί να παράγει περίπου 1,5 λίτρο ανά ημέρα και κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη τιμή των προϊόντων που περιέχουν γαϊδουρόγαλα, όταν ένα απλό σαπούνι κοστίζει περίπου 8 ευρώ και μια απλή ενυδατική κρέμα ξεκινάει από τα 20 ευρώ.
Παρότι ανήκει στην οικογένεια των γαλακτοκομικών, θεωρείται ιδανικό για να αντικαταστήσει το παραδοσιακό αγελαδινό γάλα αλλά ακόμα και το μητρικό σε περιπτώσεις έντονης ευαισθησίας σε δερματοπάθειες ή σε κάποια αλλεργικά παιδιά και νεογνά. Περιέχει συστατικά τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα υπόλοιπα γάλατα σε διατροφική αξία, μιας και είναι πολύ πιο πλούσιο σε βιταμίνες, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.
Η χρυση-μότητά του στο κλάδο της κοσμετολογίας είναι διαδεδομένη σε όλο το κόσμο κυρίως για τις αντιγηραντικές του και τις αναπλαστικές του δράσεις. Σωστό βάλσαμο για τις κατακόκκινες επιδερμίδες από τα ηλιακά εγκαύματα. Μία του εφαρμογή αρκεί για να νιώσεις τη δροσιά να διεισδύει βαθιά μέσα στο αφυδατωμένο σου δέρμα.
Η Okiroi λοιπόν, είναι εδώ για να σε βάλει μέσα σε αυτό το θαυματουργό κόσμο της, μιας και τα προϊόντα της που έχουν ως βασικό συστατικό αυτό το μαγικό γάλα, υπόσχονται να σε κάνουν όχι μόνο να νιώσεις καλύτερα, αλλά κυριολεκτικά να ξανασυστηθείς με τον εαυτό σου.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design