Περί ευτυχίας...

Γλυκιά μου "ευτυχία" έπεσες θύμα και'συ...Παραποίησης και παρερμήνευσης...Οι άνθρωποι τείνουν να σε μπερδεύουν. Να σε συνδέουν με ανθρώπους και καταστάσεις. Και κυρίως με αυτά που τους κάνουν να νιώθουν. Για τους γύρω τους. Για το κόσμο τους. Μα πιο βασικό απ'όλα για τον ίδιο τους τον εαυτό.Ευτυχία λοιπόν. Η ευτυχία ορίζεται ως η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας. Ενδεικτικό πως ακόμα και το λεξικό ορίζει την ευτυχία ως το συναίσθημα που προκύπτει από την υλοποίηση των στόχων και των ονείρων μας. Σου υποσχέθηκα, αγαπημένη μου, ότι θα σου μιλήσω για το μυστικό  της ευτυχίας. Για το δικό μου μυστικό της ευτυχίας.
Για'μένα, ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βρίσκει τα όνειρά του και να εντοπίζει τα πράγματα που τον εξιτάρουν. Που τον κάνουν να νιώθει τόσο όμορφα μόνο με τη σκέψη τους. Γιατί αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα στο κόσμο. Και για'μένα προσωπικά αυτό είναι και το βασικότερο βήμα προς τη προσωπική ισορροπία.
Αν μπορώ να σε συμβουλεύσω ως προς κάτι, αυτό είναι να μη στηρίζεις, κατά κανόνα, την ευτυχία σου σε ανθρώπους και σε αντικείμενα. Όλα είναι εφήμερα, όλα είναι προσωρινά. Τα όνειρα όμως; Τα όνειρα και οι στόχοι, αγαπημένη μου, είναι αυτά που σου δίνουν λόγο να ελπίζεις. Και πίστεψέ με, θα "πέσεις" πολύ άσχημα όταν θα αποτύχεις σε κάποιο από αυτά. Αλλά όταν κάποιο υλοποιηθεί τότε θα νιώσεις τόσο ολοκληρωμένη. Τόσο γεμάτη.
Βρες λοιπόν όλα αυτά που πάντα ήθελες να δεις, να γευτείς και να υλοποιήσεις και σταμάτα να τα αναβάλεις άλλο. "Όχι, δεν θα το κάνω αύριο, δεν θα το κάνω τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Θα το κάνω τώρα!!!"

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design