Εσείς ρωτήσατε...Εμείς σας απαντάμε...vol. 2

Και συνεχίζουμε τις ερωτήσεις σας γύρω από την ακμή.
5. Η ισοτρετινοΐνη μπορεί να ληφθεί και από μεγαλύτερες ηλικίες; Ποιο είναι το όριο;
Η ισοτρετινοΐνη δεν είναι φάρμακο που έχει ηλικιακό περιορισμό. Γυναίκες όμως που θέλουν να τεκνοποιήσουν αλλά και άνδρες που θέλουν να γίνουν πατέρες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν το φάρμακο λόγω της τερατογόνου δράσης της αλλά και της αλλοίωσης που επιφέρει στην ποιότητα του σπέρματος. Επίσης η βαρύτητα της ακμής σε μεγαλύτερες ηλικίες σπανίως δικαιολογεί τη χρήση της.
6. Αληθεύει πως η ισοτρετινοΐνη προλαμβάνει τα σημάδια της ακμής;
Η ισοτρετινοΐνη προτείνεται για μεγάλης βαρύτητας ή επίμονης μέτριας βαρύτητας ακμή. Εάν όμως σε ένα νεαρό άτομο παρατηρηθεί τάση για την δημιουργία ουλών τότε δίνεται ακόμη και σε περιορισμένες βλάβες. Αυτό εξασφαλίζει ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ριζικά και δεν θα δημιουργηθούν οι φλεγμονώδεις εστίες που μπορεί να εξελιχθούν σε σημάδια και ουλές.
7. Για όσους έχουν ήδη σημάδια, ποιος ο τρόπος και το κόστος αφαίρεσής τους;
Για τα σημάδια της ακμής υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μεθόδων αποκατάστασης του δέρματος. Το κόστος διαφέρει τόσο από μέθοδο σε μέθοδο όσο και από τον έναν επαγγελματία στον άλλο. Το σίγουρο είναι ότι οι μέθοδοι αυτές είναι επεμβατικές και έχει η καθεμιά τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς της. Έχουν χρησιμοποιηθεί τα peelings, τα laser, η δερμοαπόξεση και άλλες μέθοδοι που όλες στοχεύουν με χημικό, θερμικό ή μηχανικό τρόπο την αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος με σκοπό την εξολοκλήρου ανάπλαση της επιδερμίδας και την "εξομάλυνση" των ουλών της ακμής.
8. Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ακμής και εκτός του προσώπου;
Ακμή θεωρητικά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε τμήμα του σώματος αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια στα άκρα (εκτός από περιπτώσεις που υπάρχουν ειδικά αίτια) και συχνότερη στο πρόσωπο, στη ράχη και το στέρνο. Υπάρχουν και περιπτώσεις με έντονη ακμή π.χ. στη ράχη και μικρή συμμετοχή του προσώπου. Η ακμή του σώματος μπορεί να είναι το ίδιο σοβαρή και παραμορφωτική όσο και του προσώπου και χρήζει θεραπείας με όλο το εύρος των θεραπευτικών σκευασμάτων.

 

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design