Τρέξε Λόλα Τρέξε...

Τι νομίζατε δηλαδή; Ότι βάζετε απλά τα αθλητικά σας και τις φόρμες σας και αρχίζετε να τρέχετε; Δεν είναι τόσο απλό φίλες μου. Πάμε λοιπόν να δούμε 5+1 μικρές και χρηστικές συμβουλές έτσι ώστε οι κόποι μας να πιάνουν τόπο.
1. Καλό είναι το γεύμα να έχει προηγηθεί κατά τρεις τουλάχιστον ώρες από την άσκησή μας ώστε να έχουμε προλάβει να το χωνέψουμε (το ίδιο δεν μας έλεγαν άλλωστε και οι μητέρες μας για το κολύμπι, όταν ήμασταν μικροί;). Αλλά σε περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να φάτε κάτι, προτιμήστε μια μπανάνα ή 2-3 κουταλιές μέλι. Θα σας δώσουν τη πρέπουσα ενέργεια χωρίς να σας βαρύνουν.
2. Λίγο νερό μισή ώρα πριν αρχίσετε το τρέξιμο θα προλάβει τυχόν κράμπες και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μη ξεχνάτε πως χωρίς αυτά τα λίγα ml νερού (περίπου 0,30 L), θα αφυδατωθείτε πολύ γρήγορα και η αφυδάτωση δεν είναι καλός σύμβουλος.
3. Ξεκινήστε το τρέξιμό σας χαλαρά και σε έναν ήπιο ρυθμό. Ούτε πολύ αργά ούτε και πολύ γρήγορα όμως. Αυξήστε το βηματισμό σας αργά και σταθερά μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο. Έτσι την επόμενη ημέρα δεν θα σας πονάνε τα πόδια σας. Προσοχή, να μη πιέζετε τον οργανισμό σας τις πρώτες ημέρες της εκγύμνασης γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.
4. Δώστε βάση στον εξοπλισμό σας. Όχι τα sneakers δεν ενδείκνυνται για τρέξιμο, ούτε καν για γρήγορο περπάτημα. Τα ρούχα και τα παπούτσια σας πρέπει να επιτρέπουν στο σώμα σας να αναπνέει κατά τη διάρκεια της άσκησης και να σας κάνουν να νιώθετε άνετα.
5. Μετά το τρέξιμο, χαρίστε στον εαυτό σας ένα ζεστό μπάνιο. Μουλιάστε ολόκληροι μέσα στη μπανιέρα με το νερό και τα εθαίρια έλαια και δώστε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται για να χαλαρώσει και να καταφέρει να επανέλθει στους  φυσιολογικούς του ρυθμούς.
6. Τέλος, να θυμάστε πως είτε τρέχετε τακτικά είτε όχι, είναι σημαντικό πως ένα από τα επόμενα 2 γεύματα μετά την άσκησή σας θα πρέπει να περιέχει καθαρή πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι. Βάλτε τη σαλάτα στη καθημερινή σας διατροφή και ενυδατώστε τον οργανισμό σας με γενναιόδωρες ποσότητες νερού. 

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design