Επιχείλιος έρπης

Είναι μια ερώτηση που κάνω πριν την έναρξη του οποιοδήποτε μακιγιάζ. "Έχετε βγάλει ποτέ επιχείλιο έρπη;". Ο έρπης πήρε την ονομασία του από το γεγονός ότι έρπεται και είναι ένας ιός που τείνει να μολύνει και τις γύρω, από το αρχικό σημείο, περιοχές. Στη δική μου δουλειά με επηρεάζει καθώς εφόσον είναι ιός, από τη στιγμή που βρίσκεται στον οργανισμό κάποιου, δεν φεύγει. Συνεπώς, αν ο απέναντί μου έχει αυτό τον ιό θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτική ως προς τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι φορείς δεν ήξεραν ότι έχουν τον ιό μιας και αυτός δεν εκδηλώθηκε ποτέ. Γενικά θεωρείται ασυμπτωματικός ιός και μπορεί να εμφανιστεί όταν βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Το άγχος, το αδύναμο ανοσοποιητικό, η υπεριώδης ακτινοβολία αλλά ακόμα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να αποδειχθούν κακοί σύμβουλοι και να οδηγήσουν στην εμφάνιση και στην έξαρσή του.
Στην αρχή προκαλείται ένα μούδιασμα και κάψιμο γύρω από τα χείλη ή στο εσωτερικό του στόματος, έπειτα το δέρμα κοκκινίζει, πρήζεται και πονάει. Σταδιακά μπορεί να εμφανιστούν επώδυνες φουσκάλες ή φυσαλίδες με υγρό πάνω στο ερεθισμένο δέρμα που προκαλούν τσούξιμο, πύον και ξερά σκασμένα χείλη. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μη μεταδοθεί και σε άλλα σημεία του σώματός μας.
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά σκευάσματα για τη καταπολέμηση των συμπτωμάτων και καλό είναι να τα εφαρμόζεται πριν τη μεγάλη έξαρση ώστε να αποφύγετε το πόνο που τον συνοδεύει στα μετέπειτα στάδιά του. Οι δερματολόγοι λένε πως τα προϊόντα του εμπορίου έχουν μικρή δραστικότητα και προτείνουν τοπικά επιθέματα με καθαρό οινόπνευμα. Αποφύγετε οποιαδήποτε χρήση make-up στη περιοχή μέχρι να κλείσει ο κύκλος του και να θυμάστε να μη δανείζετε ούτε να δανείζεστε ποτέ προϊόντα μακιγιάζ μιας και ο ιός υπάρχει ακόμα και εκεί και μπορεί να μεταφερθεί μέσω αυτών.
Αν δείτε πως τα συμπτώματα επιμένουν πέραν των 10 ημερών θα ήταν καλό να επισκεφθείτε ένα γιατρό για να σας συμβουλεύσει. Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει ιδιαίτερα στη πρώτη εμφάνιση του ιού ώστε να προσδιορίσει το βαθμό του και να σας δώσει τις ανάλογες οδηγίες.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design