Με τη δύναμη των βοτάνων...

Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της χρήσης βοτάνων και αιθέριων ελαίων αντί των κλασσικών χημικών σκευασμάτων, καθώς πιστεύω πως τα αποτελέσματά τους ειδικά σε "παρθένους οργανισμούς" μπορούν να αποδειχθούν θαυματουργά. Όλα όμως μπορούν να βλάψουν σε υπερβολικά εκτεταμένη χρήση. Γι'αυτό θέλει μέτρο.
1. Βαλεριάνα η "υπνωτική": Η βαλεριάνα βοηθάει να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε. Βράστε λίγα φυλλαράκια μέσα σε νερό, σουρώστε και θα έχετε το καλύτερο αγχολυτικό.
2. Ελιά η παραδοσιακή: Η ελιά είναι γνωστή σε όλους μας για τις ιδιαίτερα ευεργετικές της ιδιότητες. Εκτός όμως από το καρπό της που όλοι γνωρίζουμε τα φυλλαράκια της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση του μεταβολισμού αλλά και της χοληστερίνης μας. Αποξηράνετέ τα, βράστε τα και σουρώστε.
3. Γλυκόριζα η "αντιγριπική": Η γλυκόριζα βοηθάει στο βήχα, τη βρογχίτιδα, το κρυολόγημα, την πλευρίτιδα και την πνευμονία. Βράστε με το γνωστό τρόπο και καταναλώστε 2 φλιτζάνια την ημέρα.
4. Φλαμουριά για την αναπνοή: Βοηθάει ιδιαίτερα στην εξομάλυνση της αναπνοής κατά το κρύωμα, είναι πολύ καλή για το πυρετό και βελτιώνει τη ποιότητα του ύπνου μας καθώς οι δράσεις της είναι ιδιαίτερα ηρεμιστικές.
5. Κόλιαντρος για χώνεψη: Τονώνει το γαστρεντερικό και βοηθάει πολύ στη πέψη.
6. Τίλιο το αναλγητικό: Βοηθάει ιδιαίτερα σε πόνους, φλεγμονές αλλά και στις κεφαλαλγίες, ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί τον οργανισμό και βοηθάει να κοιμηθούμε ευκολότερα.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design