Ελιξίρια νεότητας...

Δεν υπάρχει γυναίκα νομίζω σ'αυτό το πλανήτη που να μην επιθυμεί να μείνει νέα για πάντα. Η αποστολή εξαιρετικά δύσκολη καθότι ο χρόνος ως γνωστόν δεν είναι με κανέναν επιεικής. Εκτός όμως από τη τακτική εκγύμναση και τα διάφορα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε σε πρόσωπο και σώμα, υπάρχουν και κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας να "πολεμήσει" τα σημάδια του χρόνου.
Ας αρχίσουμε με το κλασσικό πλέον πράσσινο τσάι. Βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και χάρη στις κατεχίνες που περιέχει, βοηθάει το δέρμα να αντιμετωπίσει τη φθορά που δέχεται από τόν ήλιο.Σύμφωνα με έρευνες, δε, έχει αποδειχθεί ότι η καφεΐνη που περιέχει σκοτώνει τα νεκρά κύτταρα.
Δεύτερο στη λίστα μας έρχεται το παραδοσιακό μας ελαιόλαδο. Βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας. Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθάνε στην αρτηριακή πίεση, στη καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει το δέρμα μας να φαίνεται ροδαλό, φωτεινό και υγιές.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου αλλά και στη προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία. Ο χυμός του έχει συσφικτική δράση, ενώ παράλληλα εξαιτίας της αντιφλεγμονώδους ιδιότητάς του βοηθάει και στην εξάλειψη της ακμής.
Ο τόνος, οι σαρδέλες και το σκουμπρί περιέχουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά και μπορείτε άνετα να τα εντάξετε στη διατροφή σας καθώς πέραν του ότι βοηθούν στη παραγωγή κολλαγόνου, βοηθούν και στη πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.
Τα περιβόητα Goji berries μπορεί να μη μας είναι ιδιαίτερα γνωστά, στην Κίνα όμως χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια τόσο στην ιατρική, όσο και στη διατροφή. Καταναλώνοντάς τα είτε σε ακατέργαστη μορφή, είτε σε φυσικό χυμό, τα περίφημα αυτά φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των μούρων, βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δυναμώνουν τον οργανισμό σας και δρουν αντιοξειδωτικά ενάντια σε ασθένειες και παθήσεις.
Η ενίσχυση της όρασης, της σεξουαλικής λίμπιντο καθώς και το ότι αντιστρέφουν τη διαδικασία γήρανσης είναι μερικά από τα οφέλη της κατανάλωσης των Goji berries, καθώς αποτελούν πλούσια πηγή καλίου και δύο ειδικών αμινοξέων που παράγουν αυξητική ορμόνη.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design