Και μετά τον ήλιο τι;

Πήγαμε στη παραλία, παίξαμε ρακέτες, κάναμε θαλάσσια σπορ, χαλαρώσαμε στη ξαπλώστρα μας απολαμβάνωντας τη θέα και όταν γυρίσαμε σπίτι συνηδειτοποιήσαμε ότι έχουμε καεί. Τι κάνουμε; Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικούς τρόπους για γρήγορη ανακούφιση.
1. Η αλόη είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα εγκαύματα από τον ήλιο. Προτιμήστε προϊόντα που δεν έχουν βαριά σύνθεση, είναι άοσμα και έχουν αλόη. Θα νιώσετε αμέσως τη δροσιά της. Οι πιο ψαγμένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ατόφιο το φυτό.
2. Το γάλα θα μας δώσει τη λύση για μια ακόμα φορά. Κομπρέσες εμποτισμένες με κρύο πλήρες γάλα θα ανακουφίσουν αμέσως την παθούσα περιοχή. Τονίζω πως το γάλα που χρησιμοποιούμε για οποιοδήποτε λόγο στην αισθητική είναι πάντα πλήρες γιατί τα λιπαρά του είναι που του δίνουν τις μαγικές ιδιότητες.
3. Κομπρέσες βουτηγμένες σε μαγειρική σόδα διαλυμένη στο νερό μπορούν εξίσου να μας ανακουφίσουν από το τράβηγμα και το κάψιμο.
4. Αν καταλάβετε εγκαίρως στη παραλία ότι αρχίζετε να καίγεστε, παραμείνετε στη σκιά, εφαρμόστε γενναιόδωρες ποσότητες αντηλιακού και αν έχετε μαζί σας πάρτε μια ασπιρίνη. Οι αντιφλεγμονώδεις ουσίες της έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν την εκδήλωση εγκαύματος, αν είναι στην αρχή.
5. Το κλασσικό γιαούρτωμα. Το γιαούρτι είναι μια μέθοδος ανακούφισης που μετράει πολλά χρόνια. Είναι απλή, αποτελεσματική και φθηνή.
6. Στο φαρμακείο αλλά και στο κοινό εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλά after sun προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποείτε ανεξάρτητα από τον αν έχετε καεί ή όχι. Ανανεώνουν, καταπραΰνουν και ενυδατώνουν το δέρμα, χαρίζοντάς του ενυδατικά στοιχεία που του έλειπαν.

Λίγος πυρετός ή και ζάλη είναι φυσιολογικά (αλλά όχι και απαραίτητα) επακόλουθα ενός σοβαρού εγκαύματος. Οπότε μην ανησυχείσετε. Τα απλά εγκαύματα από τον ήλιο τείνουν να υποχωρούν μετά τα πρώτα 24ωρα. Αν δείτε πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο μη διστάσετε να επισκεφθείτε το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design