Εσείς πόσο συχνά πλένετε το πρόσωπό σας;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ίσως να πλένετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά; Ή πολύ αραιά; Στην εποχή του άφθονου καυσαερίου και του μακιγιάζ, τελικώς, ποια είναι η ακριβής συχνότητα που πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας; Σε ένα πρόσωπο που δεν είναι μονοδιάστατο πως θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα; Μια απλή απάντηση, θα ήταν δυο φορές την ημέρα. Το πρωί και το βράδυ. Και έτσι θα τελείωνε η ιστορία μας. Αλλά θεωρούμε, πως το πρόσωπο που διαχωρίζεται σε μεικτό, λιπαρό, ξηρό και αφυδατωμένο, θέλει κάτι παραπάνω. Κατά το γνωστό ρητό, «Θέλουμε αυτό που δεν έχουμε». Κανένα δέρμα δεν είναι ιδανικό. Όλα έχουν τα προβλήματά τους και την κατάλληλη λύση τους. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας, ώστε να σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για την δική σας επιδερμίδα.
Αν έχετε λιπαρό δέρμα, πρέπει να πάρετε απόφαση, πως δεν πρόκειται να απαλλαγείτε ποτέ από την έξτρα υγρασία του. Και ένα λιπαρό δέρμα, δεν μπορεί να μετατραπεί σε ξηρό, χωρίς να υπάρξουν παρενέργειες. Το να το καθαρίζετε συνεχώς, κατά την διάρκεια της ημέρας, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας. Από την άλλη, μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος που το καθαρίζετε. Μην το τρίβετε έντονα, γιατί φλεγμονές και ακμή, μπορούν να δημιουργηθούν πανεύκολα, με αυτόν τον τρόπο. Δώστε, ιδιαίτερη σημασία στον βραδινό καθαρισμό του προσώπου σας και στην απόλυτη αφαίρεση του μακιγιάζ. Κοιμηθείτε σε καθαρή μαξιλαροθήκη και όλα θα πάνε καλά.
Από την άλλη, υπάρχει η λανθασμένη λογική, που λέει πως τα ξηρά ή μεικτά δέρματα μπορούν να αποφύγουν το βήμα του καθαρισμού, προκειμένου να γλιτώσουν την έξτρα αφυδάτωση. Κάτι τέτοιο όμως, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό, μιας και η απομάκρυνση των ρίπων και του μακιγιάζ, είναι μείζονος σημασίας, για την σωστή ανάπλαση του δέρματος. Κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτιμήστε προϊόντα πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία, που όχι μόνο δεν θα σας αφυδατώσουν, αλλά θα χαρίσουν ελαστικότητα και θρέψη.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design