Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί τον «Αύγουστο» του Tracy Letts

Δεν προλαβαίνω να πηγαίνω στο θέατρο όσο συχνά θα ήθελα. Αλλά να’ναι καλά τα newsletters, που με ειδοποιούν για προσφορές και εκπτώσεις στα εισιτήρια. Και όταν γίνεται αυτό, μπορώ να κλείσω μαζεμένα εισιτήρια για όλο το μήνα. Και δεν έχω καλύτερο, από εκείνο το ποτό, που μπορεί να συνδυαστεί και με φαγητό, ακριβώς μετά την παράσταση, όπου θα μοιραστούμε όλοι μαζί τις εντυπώσεις μας, τους προβληματισμούς μας και τις ανησυχίες μας. Γιατί το θέατρο, έχει αυτή την μαγική ικανότητα να σε κάνει να σκέφτεσαι. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει τις μαγικές του ικανότητες στον ρόλο του σκηνοθέτη, και ο Αύγουστος, παίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά, μετά τις περσινές εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε.
Τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη παράσταση; Μια αυγουστιάτικη νύχτα ο Μπέβερλυ Γουέστον (Μάνος Βακούσης) – διάσημος ποιητής και διαβόητος αλκοολικός- εξαφανίζεται. Οι τρεις κόρες του, Μπάρμπαρα (Μαρία Πρωτόπαπα), Άιβυ (Βίκυ Βολιώτη) και Κάρεν (Μαρίνα Ασλάνογλου) επιστρέφουν στο πατρικό τους -μαζί με τις δικές τους δυσλειτουργικές οικογένειες (Κώστας Ανταλόπουλος, Νίκος Αλεξίου, Αλίκη Κακολύρη) και τα δικά τους μυστικά- για να φροντίσουν μητέρα τους Βάιολετ (Θέμις Μπαζάκα) . Η Βάιολετ όμως, δεν είναι από τις γυναίκες που αφήνουν κάποιον άλλο να τους κάνει κουμάντο, καθώς η σοβαρή αρρώστια της και η εξάρτησή της από τα χάπια ενισχύουν τα βιτριολικά της ξεσπάσματα προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Αυτόπτες μάρτυρες της μοναδικής ικανότητας των Γουέστον να αλληλοκατασπαράζονται, η νεαρή ινδιάνα οικονόμος Τζόνα (Aurora Marion) και η αδερφή της Βάιολετ, Μάττυ Φέη (Μαρία Κατσιαδάκη)- η οποία κατέχει εξίσου καλά την τέχνη της σκληρότητας – που καταφτάνει με την οικογένειά της (Αλέξανδρος Μυλωνάς, Θύμιος Κούκιος).
Το οικογενειακό τραπέζι στρώνεται, η οικογένεια συγκεντρώνεται και η μάχη αρχίζει: καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται, ανομολόγητα πάθη αναζωπυρώνονται, παλιές έχθρες βγαίνουν στην επιφάνεια, προσβολές ανταλλάσσονται και απειλές εκτοξεύονται. Ένα τυπικό οικογενειακό τραπέζι στο σπίτι των Γουέστον.
Έχει κερδίσει το βραβείο Pulitzer, 3 βραβεία Tony, 2 Drama Desk Awards και έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές από τον ξένο Τύπο που επαίνεσε την ικανότητα του Tracy Letts να ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία. Ο καταιγισμός αστείων διαλόγων, η εξαιρετική σκιαγράφηση των βιτριολικών χαρακτήρων και η εκρηκτική παρουσίαση των οικογενειακών συναισθηματικών συγκρούσεων επιβεβαιώνουν την άποψη των New York Times ότι, «καμιά οικογένεια δεν υπήρξε τόσο δυστυχισμένη για τόσους διαφορετικούς λόγους και με τόσο διασκεδαστικό τρόπο, όσο οι Γουέστον στον “Αύγουστο”».
 Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Αύγουστος» του Tracy Letts, αποτελεί το γλαφυρό πορτρέτο μιας βαθιά δυσλειτουργικής οικογένειας. Ένα έργο σκληρό αλλά και αστείο, πικρόχολο αλλά και τρυφερό, δραματικό αλλά συγχρόνως διασκεδαστικό.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Aurora Marion, Αλίκη Κακολύρη

Θέατρο Δημήτρης Χορν
Αμερικής 10- τηλ : 210.36 12 500
Η παράσταση παίζεται Τετάρτη – Κυριακή

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design