Πως να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ...


Τα πινέλα είναι το εργαλείο για να πετύχουμε ένα σωστό και επαγγελματικό μακιγιάζ. Έχω πει πολλές φορές πως είμαι υπέρ της αγοράς ακριβών πινέλων, τα οποία και είναι περιορισμένα σε αριθμό για τη καθημερινή γυναίκα, και πως με τη σωστή φροντίδα μπορείς να τα έχεις για μια ζωή. Πάμε όμως να δούμε πως μπορούμε να τα περιποιούμαστε σωστά ώστε να αντέξουν στο χρόνο και στη φθορά.
Ο πλήρης καθαρισμός και η απομάκρυνση όχι μόνο του χρώματος αλλά και των μικροβίων είναι αυτός που θα αναλύσω πρώτα. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το παραδοσιακό πράσινο σαπούνι γι'αυτό το σκοπό. Βρέχω ελαφρώς τις άκρες από το πινέλο και αρχίζω και το τρίβω πάνω στη πλάκα με τη φορά των τριχών ώστε να μη χαλάσει το σχήμα του (κάτι που είναι πολύ βασικό να παραμείνει άθικτο). Κάθε τόσο το ξεπλένω έως ότου το νερό είναι εντελώς διάφανο, πράγμα που ορίζει και το ότι το πινέλο μου είναι πλέον 100% καθαρό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασσικό παιδικό σαμπουάν της Johnson's. Ναι το όχι πια δάκρυα που μετράει γενιές και γενιές ή ακόμα και το καθαριστικό των πιάτων που ταπεινή μου γνώμη είναι πως δεν μυρίζει τόσο όμορφα όσο τα προηγούμενα προϊόντα. Μια στο τόσο, καλό είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με μια μάσκα μαλλιών. Θα βοηθήσει τις τρίχες του πινέλου να παραμείνουν μαλακές και θα τις εμποδίσει από το να “τσιμπάνε”.
Προσοχή σε δύο σημεία:
1. Μη βρέξεις το ξύλο του πινέλου γιατί με το καιρό θα σαπίσει και θα αχρηστευθεί.
2. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά, οριζόντια και με το μέρος της τρίχας στον αέρα ώστε να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους.
Ο δεύτερος τρόπος είναι με τα διάφορα προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο, και ειδικεύονται γι’αυτή τη χρήση. Κάθε εταιρεία που έχει πινέλα, προσφέρει και το αντίστοιχο καθαριστικό της. Τα προϊόντα αυτά αφαιρούν το χρώμα από τα πινέλα μας και προσφέρουν και μια ήπια απολύμανση, ώστε να μη μπαίνουμε κάθε τόσο στη διαδικασία του σαπουνιού. Έτσι, ακόμα και μετά από ένα μαύρο smokey, θα μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα τα πινέλα μας για το επόμενο μακιγιάζ μας. Μη χρησιμοποιείς όμως αυτή τη μέθοδο ως το μόνο τρόπο για να καθαρίσεις τα πινέλα σου και να θυμάσαι πως πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με ό,τι έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design