Με το βλέμμα του ρακούν

Οι μαύροι κύκλοι ή αλλιώς the raccoon eyes είναι ένα φαινόμενο από το οποίο πάσχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Τόσο γυναίκες, όσο και άντρες διαπιστώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους πως μαύροι κύκλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη περιοχή κάτω από τα μάτια. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς κατηγορούν την έλλειψη ύπνου ή τη κακή διατροφή για την εμφάνιση αυτών των αντιαισθητικών, ομολογουμένως, σημαδιών. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι και τόσο αστικός αυτός ο μύθος, καθώς αυτές είναι πολύ πιθανές αιτίες για το panda effect. Δεν είναι όμως και οι μοναδικές, οπότε καλό είναι να μη το παίρνουμε τόσο αψήφιστα το θέμα.
Η αφυδάτωση, η κακή κυκλοφορία του αίματος, οι πιθανές ορμονικές διαταραχές και η κατακράτηση των υγρών είναι μόνο μερικοί λόγοι που μπορούν να κάνουν εμφανή τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας με τη μορφή των μαύρων κύκλων.
Θα σας στείλω για μια ακόμη φορά στη κουζίνα αγαπημένες μου, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι υπέρ των φυσικών τρόπων αντιμετώπισης του κάθε προβλήματος. Άλλωστε, αν το πάρουμε και αλλιώς, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα δοκιμάζοντας αρχικά, υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο μας. Και στη περίπτωση που δε δούμε κανένα αποτέλεσμα, μπορούμε να πάρουμε πιο δραστικά και χημικά μέτρα.
Τα αγγούρια για παράδειγμα είναι γνωστά για τις ευεργετικές και ενυδατικές τους ιδιότητες...Η λεβάντα επίσης είναι πολύ καλή όταν αναμειγνύεται με νερό και εφαρμόζεται στην ευρύτερη περιοχή των ματιών...Έχω ξαναναφέρει τα ήδη χρησιμοποιημένα σακουλάκια από το χαμομήλι μας τα οποία απομακρύνουν αμέσως το πρήξιμο και τα σημάδια της κούρασης από τα μάτια μας...Εσείς μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας βολεύει περισσότερο και έχει και μεγαλύτερα αποτελέσματα πάνω σας...
Αν παρ'όλα αυτά τα συμπτώματα επιμένουν, καλό είναι να επιστεφτείτε κάποιον παθολόγο ώστε να κάνετε μια γενική εξέταση αίματος. Ο θυρεοειδής, ο διαβήτης αλλά και οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να είναι υπεύθυνοι παράγοντες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design