Καθαρά και μυρωδάτα πινέλα

Με αφορμή τη χθεσινή μου πινελομπουγάδα, αποφάσισα σήμερα να σας μιλήσω για τη περιποίηση αυτών των εργαλειών του μακιγιάζ που χρειάζονται τη φροντίδα μας προκειμένου να μη χαλάσουν αλλά και να είναι ασφαλή για εμάς που τα χρησιμοποιούμε. Τα πινέλα και δη τα σωστά είναι το εργαλείο για να περύχουμε ένα σωστό και επαγγελματικό μακιγιάζ. Έχω πει πολλές φορές πως είμαι υπέρ της αγοράς ακριβών πινέλων, τα οποία και είναι περιορισμένα σε αριθμό για τη καθημερινή γυναίκα, και πως με τη σωστή φροντίδα μπορείτε να τα έχετε για μια ζωή. Πάμε όμως να δούμε πως μπορούμε να τα περιποιούμαστε σωστά ώστε να αντέξουν στο χρόνο και στη φθορά.
Οι τρόποι πλυσίματός τους λοιπόν δύο. Ο πλήρης καθαρισμός και η απομάκρυνση όχι μόνο του χρώματος αλλά και των μικροβίων είναι αυτός που θα αναλύσω πρώτα. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το παραδοσιακό πράσινο σαπούνι γι'αυτό το σκοπό. Βρέχω ελαφρώς τις άκρες από το πινέλο και αρχίζω και το τρίβω πάνω στη πλάκα με τη φορά των τριχών ώστε να μη χαλάσει το σχήμα του (κάτι που είναι πολύ βασικό να παραμείνει άθικτο). Κάθε τόσο το ξεπλένω έως ότου το νερό είναι εντελώς διάφανο που ορίζει και το ότι το πινέλο μου είναι πλέον 100% καθαρό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασσικό παιδικό σαμπουάν της Johnson's. Ναι το όχι πια δάκρυα που μετράει γενιές και γενιές ή ακόμα και το καθαριστικό των πιάτων που ταπεινή μου γνώμη είναι πως δεν μυρίζει τόσο όμορφα όσο τα προηγούμενα προϊόντα. Μια στο τόσο καλό είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με μια μάσκα μαλλιών. Θα βοηθήσει τις τρίχες του πινέλου να παραμείνουν μαλακές και θα τις εμποδίσουν από το να τσιμπάνε.
Προσοχή σε δύο σημεία:
1. Να μη βρέξετε το ξύλο του πινέλου γιατί με το καιρό θα σαπίσει και θα αχρηστευθεί.
2. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, οριζόντια και με το μέρος της τρίχας στον αέρα ώστε να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους.
Ο δεύτερος τρόπος είναι με τα παραδοσιακά μωρομάντηλα. Τα οποία και μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα που έχει πάνω το πινέλο μας χωρίς να μπαίνουμε κάθε τόσο, μετά από κάποιο μακιγιάζ μας, στη διαδικασία του πλυσίματος με σαπούνι. Μη χρησιμοποιείτε όμως αυτή τη μέθοδο ως το μόνο τρόπο για να καθαρίσετε τα πινέλα σας και να θυμάστε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές σε ό,τι έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design