Primer-α

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα προϊόν λίγο παρεξηγημένο, λίγο ξεχασμένο που πολύ συχνά νιώθω πως ο κόσμος το θεωρεί περιττό. Αυτό το προϊόν ακούει στο όνομα primer. Primer εκ του προ- λοιπόν και πάμε να δούμε τη χρησιμότητά του.
Ανήκει σε μια κατηγορία που εγώ ονομάζω beauty smarties. Αναπόσπαστο κομμάτι του επαγγελματικού μου και όχι μόνο νεσεσέρ το αγάπησα από τη στιγμή που έμαθα την ύπαρξή του. Τι είναι όμως το primer και κυρίως ποιος ο σκοπός του;
Κατά κύριο λόγο το primer προετοιμάζει το δέρμα μας για να υποδεχθεί το μακιγιάζ. Δημιουργεί σαν να λέμε ένα διάφανο στρώμα που βοηθάει το μακιγιάζ και να κρατήσει περισσότερο αλλά και να "στρώσει" όπως συνηθίζουμε να αναφέρουμε καλύτερα. Το δέρμα μας έτσι προετοιμάζεται καλύτερα για το προϊόν που θα εφαρμόσουμε από πάνω χωρίς να το βαραίνουμε όπως θα γινόταν στη περίπτωση της μη εφαρμογής του primer.
Τα κυριότερα και συνηθέστερα συστατικά που είναι πιθανόν να περιέχει είναι νερό, κερί και σιλικόνη. Η κάθε εταιρεία έχει άλλες φόρμουλες και χάρη στη πληθώρα αυτή μπορεί η κάθε μια να βρει αυτό που καλύπτει τις δικές της ανάγκες.
Κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας καθώς μπορεί να ρυθμίσει τη λιπαρότητα στα μεικτά και τα λιπαρά δέρματα αλλά και να δώσει ανάσα στα ξηρά. Σε καμιά περίπτωση φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ενυδάτωση ή να το χρησιμοποιήσουμε αντί της ενυδατικής μας κρέμας. Το κάθε προϊόν έχει άλλη χρηστικότητα και καλό είναι να μη τις μπερδεύουμε μεταξύ τους.
Το primer μπορεί να προστατέψει το δέρμα μας από τυχόν ερεθισμούς ή μπλοκάρισμα των πόρων μας αφού το foundation ή η πούδρα που θα χρησιμοποιήσουμε δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα μας.
Εφαρμόζεται είτε με τα ακροδάχτυλά μας, είτε με κάποιο πινέλο με συνθετική τρίχα καθώς ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών προϊόντων.
Θα ξεχωρίσω τέσσερα:
1. MAC Prep+Prime (σταθερή αξία η συγκεκριμένη σειρά και θα σας συμβούλευα να δοκιμάσετε και τα υπόλοιπα προϊόντα για τις βλεφαρίδες και τα χείλη)
2. Inglot (από τις πρόσφατες αγορές μου και με ευχάριστα αποτελέσματα μέχρι στιγμής)
3. NARS (το είχα αγοράσει από το εξωτερικό καθώς τη NARS παρότι την αγαπάω ως εταιρεία δυσκολεύομαι να τη βρω στην Ελλάδα)
4. Tom Ford (ε τι να πω τώρα γι'αυτό...αν το σηκώνει η τσέπη σας, αγοράστε το ανεπιφύλακτα).

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design