Κάντε το...α λα γαλλικά!!!!!

Ανεξάρτητα από τις χρωματικές σας επιλογές στο κεφάλαιο «ντύσιμο», το στιλ των ρούχων σας αλλά και το μήκος των νυχιών σας...το γαλλικό μανικιούρ δένει άψογα με κάθε σας εμφάνιση, μεταμορφώνοντας τα χέρια σας σε έργο τέχνης. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο που θεωρείται το πιο θηλυκό είδος μανικιούρ, με διαφορά γύρω στο 30% από την αμέσως επόμενη επιλογή στις αποχρώσεις του κόκκινου. Οι ημιδιαφανείς βάσεις στις αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ του ροζ ή ακόμα και του βερικοκί φέρνουν στο νου το πολύτιμο άγγιγμα των μαργαριταριών και γίνονται το πιο in αξεσουάρ για κάθε γυναίκα που θέλει να αναδεικνύει την κομψότητα της.
Πρώτα απ' όλα μανικιούρ...Τα νύχια σας οφείλετε να τα διατηρείτε καλοσχηματισμένα, χωρίς πετσάκια και παρωνυχίδες. Η επιδερμίδα των χεριών σας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο απαλή, λεία και βελούδινη. Βάλτε την... επιχείρηση μανικιούρ σε πρόγραμμα, φροντίζοντας την χεριών και των νυχιών σας μια φορά την εβδομάδα. Τα βασικά βήματα
1. Διορθώστε το μήκος των νυχιών με μια χάρτινη λίμα, προσέχοντας οι κινήσεις σας να έχουν πάντα την ίδια φορά, ώστε να μην ξεφλουδίσουν.

2. «Επίθεση» στα πετσάκια με τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Μετά τον απαιτούμενο χρόνο δράσης σπρώξτε απαλά τα πετσάκια προς τα μέσα με το ειδικό ξυλάκι. Εναλλακτικά βυθίστε τα χέρια σας για λίγα λεπτά μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και λίγο λεμόνι.

3. Για ένα πραγματικά βελούδινο άγγιγμα ακολουθήστε μετά το μπάνιο αυτή τη μέθοδο: απλώστε λίγο πίλινγκ προσώπου στην επιφάνεια των χεριών σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, σκουπίστε τα χέρια σας και όσο είναι ακόμα νωπά περαστέ ένα πλούσιο στρώμα κρέμας χεριών. Φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά ή νάιλον γάντια για δεκαπέντε λεπτά και θαυμάστε τα αποτελέσματα!

...και βάψιμο α λα γαλλικά!
Κλασσική τάση στο γαλλικό μανικιούρ η επιλεκτική διακόσμηση ορισμένων νυχιών με λαμπερά στρας, αυτοκόλλητα ή σχέδια που δημιουργούνται με ειδικούς ραπιδογράφους. Στην αγορά των καλλυντικών θα βρείτε έτοιμα κιτ ή μεμονωμένα βερνίκια, τα οποία με λίγη προσπάθεια εξασφαλίζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα κυριότερα βήματα είναι:

1. Σε καθαρά νύχια περάστε μια προστατευτική διάφανη βάση, για να μην ξεφλουδίσουν.

2. Σχεδιάστε τη χαρακτηριστική λευκή γραμμή στην άκρη των
νυχιών με το ανάλογο λευκό βερνίκι. Σε μερικές συσκευασίες υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα που βοηθούν να πετύχετε το σχήμα του μισοφέγγαρου. Αφού στεγνώσει, επαναλάβατε μία ακόμη φορά.

3. Μόλις το λευκό βερνίκι στεγνώσει εντελώς, περάστε μία στρώση από ροζ βερνίκι σε όλη την επιφάνεια ή όποια άλλη απόχρωση έχετε επιλέξει.

4. Τελειώστε περνώντας με διάφανο σκληρυντικό βερνίκι όλο το νύχι για έξτρα προστασία.

Τα μυστικά της επιτυχίας
Είναι προτιμότερο να περνάτε πολλά και λεπτά στρώματα βερνικιού, καθώς στεγνώνουν γρηγορότερα και διαρκούν περισσότερο.
Αφήστε να στεγνώσει καλά κάθε στρώση βερνικιού πριν περάσετε την επόμενη.
Το πλάτος της λευκής γραμμής να είναι ίδιο σε όλα τα νύχια.
Σε περίπτωση λάθους χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα με ασετόν που να περιέχει λάδι για extra προστασία.

Εάν παρ' όλα αυτά δεν μπορείτε να καμαρώνετε για το γαλλικό σας μανικιούρ, δοκιμάστε να περάσετε το γνωστό λευκό μολύβι στην κάτω πλευρά των νυχιών. Καλύψτε το με διάφανο βερνίκι και στη συνέχεια περάστε στην επιφάνεια τους το ροζ λευκό ή βερικοκί βερνίκι νυχιών.

Τα τεχνητά νύχια
Πρωτοεμφανίστηκαν στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του '30 από ακατέργαστο πλαστικό και χρησιμοποιούνταν μόνο για φωτογραφίσεις. Σήμερα τα τεχνητό νύχια εφαρμόζονται και ως λύση στο πρόβλημα της ονυχοφαγίας. Οι τεχνικές που ακολουθούνται (με χτιστά νύχια, ζελ, μετάξι κ.ά.) είναι πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε αυτήν που δίνει το πιο φυσικό αποτέλεσμα και έχει μεγαλύτερη αντοχή. Τα τεχνητό νύχια διατηρούνται ένα μήνα, ενώ με τακτικές επισκέψεις σε ειδικό κέντρα μπορούν να κρατήσουν όσο θελήσετε. Βάφονται όπως και τα φυσικά, αλλά πρέπει να δείξετε προσοχή στο λιμάρισμα της φυσικής επιφάνειας των νυχιών σας πριν την εφαρμογή των τεχνητών νυχιών. Όταν γίνεται με υπερβολή, τα νύχια σας λεπταίνουν επικίνδυνα και σπάνε μόλις αφαιρέσετε τα τεχνητά νύχια.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design